Hennep als alternatief voor tabak

door drugsinc

Hennep als alternatief voor tabak

Door de geschiedenis heen is de houding ten opzichte van tabak en roken aanzienlijk veranderd, van het feit dat men dacht dat het genezende eigenschappen had in de jaren 1400-1500, tot bekendheid als een grote moordenaar in de jaren 1900-2000. Dus de vraag die gesteld moet worden, is hennep een alternatief voor tabak?

Met al het wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan, weten we hoe slecht sigaretten en tabak voor je zijn, maar toch blijven miljoenen mensen dagelijks roken.

Veel mensen zijn verslaafd geraakt aan de gewoonte, en hoewel het niet goed voor je kan zijn om iets in je longen te nemen, moet er een gezonder en milieuvriendelijker alternatief voor tabak zijn.

Maar wat is er dat echt kan worden vervangen?

Er zijn veel kruiden en bladplanten die kunnen worden gerookt en gebruikt als vervanging voor tabak, waaronder salie, kamille, damiana en frambozenblaadjes, elk met eigenschappen die het een haalbare optie maken als alternatief.

Een van de opties die steeds populairder wordt als alternatief voor tabak, is de THC-arme cannabisplant die bekend staat als hennep. Hennep bevat, in tegenstelling tot marihuana, niet veel THC, dus het zal je niet de euforische high geven die gepaard gaat met het roken van ‘wiet’, maar het kan nog steeds veel van de andere therapeutische effecten hebben die gepaard gaan met het roken van de plant.

De wietplant heeft in de loop der jaren een slechte naam gekregen in de pers met aandacht over de negatieve effecten ervan. Het staat bekend als een drug dat door mensen wordt misbruikt en wordt negatief geportretteerd via de media. Maar recentere jaren toont onderzoek aan dat de gezondheidsvoordelen inderdaad opwegen tegen de nadelen en dat deze kleine, groene plant veel meer in zich heeft dan alleen maar om high mee te worden.

Dus wat maakt hennep een goed alternatief voor tabak?

Laten we beginnen met de impact op het milieu.

Het verbouwen, verwerken en produceren van tabak veroorzaakt een aanzienlijke vernietiging van het milieu. Nu de vraag toeneemt, neemt de ontbossing toe om plaats te maken voor grotere tabaksplantages. Het gewas vereist aanzienlijke hoeveelheden pesticiden, herbiciden en chemische meststoffen om te groeien, die allemaal het land kunnen beschadigen, waardoor het moeilijk wordt om andere gewassen te verbouwen. Het afval bevat enorme hoeveelheden chemicaliën en kan vaak giftig zijn. Wanneer tabak wordt verbouwd, is er slechts één enkelvoudig gebruik voor het eindproduct.

Dus wat maakt hennep een goed alternatief voor tabak?
Dus wat maakt hennep een goed alternatief voor tabak? (afb.)

Hennep is een veel milieuvriendelijkere plant. Tijdens de teelt heeft het minder water nodig om te groeien en weinig tot geen chemicaliën vanwege zijn eigen antibacteriële en ongedierte bestendige eigenschappen.

Niet alleen dat, maar hennep kan voor duizenden toepassingen worden gebruikt. Er zijn manieren om het grootste deel van de plant te gebruiken, waardoor er minder afval zal zijn. Het meeste overgebleven plantmateriaal kan terug aan de aarde worden gegeven en worden gebruikt om de gecultiveerde gebieden te voeden.

Hennep kan een zeer milieuvriendelijk alternatief zijn.

Wat maakt hennep nog meer tot een geweldig alternatief?

Bij de vervaardiging van sigaretten worden veel chemicaliën gebruikt. De tabak die we verbranden bevat meer dan 7000 verschillende chemicaliën. Meer dan 250 daarvan worden als schadelijk geclassificeerd en van meer dan 60 is bekend dat ze kankers veroorzaken. Deze worden dagelijks door duizenden mensen geconsumeerd, wat een scala aan medische aandoeningen veroorzaakt en ertoe leidt dat veel sterfgevallen worden bijgedragen aan roken. Meer dan 400.000 sterfgevallen per jaar houden verband met het roken van tabak.

Hennep daarentegen vergt veel minder verwerking en bevat heel weinig of niets op het gebied van chemicaliën, sommige soorten worden zelfs biologisch gekweekt. Je gebruikt geen noemenswaardige hoeveelheden chemicaliën en er zijn 0 sterfgevallen toegeschreven aan het roken van hennep. In feite heeft hennep een aantal medische toepassingen, waarbij het wordt voorgeschreven door medische professionals over de hele wereld via verschillende medicinale cannabisschema’s.

Onderzoek begint zelfs aan te tonen dat de rook die wordt ingeademd bij het verbranden van cannabis / hennep veel minder schadelijk is in vergelijking met tabaksrook. Het bijbehorende risico op kanker is ook veel lager.

Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder voor ons lichaam.

Bronnen o.a. PRNewsWire (EN), RYOT (EN), UnitedHemp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]