Wiet voor ouders? Hoe het roken van cannabis je een nog betere vader of moeder kan maken.

door drugsinc

Wiet voor ouders? Hoe het roken van cannabis je een nog betere vader of moeder kan maken.

Ooit geloofde men dat ouders die marihuana rookten niet geschikt waren om hun kinderen groot te brengen. Maar nu de plant in het hele land is gelegaliseerd voor medicinale en recreatieve doeleinden, verandert het verhaal steeds meer.

Veel voorstanders beweren dat consumptie van wiet voor ouders in het bijzijn van kinderen niet anders is dan een paar cocktails achterover slaan, terwijl anderen het eeuwenoude stereotype blijven toepassen op dit debat. Ergens in het midden van het probleem zit een progressieve groep moeders en vaders die geloven dat marihuana hen eigenlijk betere ouders maakt. Maar is dit zo?

Hoewel de meerderheid van de Amerikanen nog lang niet klaar is om het concept van ouders die marihuana gebruiken in het bijzijn van hun kinderen te omarmen, is het steeds logischer dat dit tegenwoordig vaker gebeurt nu cannabis in een groeiend aantal staten als alcohol wordt behandeld.

Minder taboe bij wiet voor ouders, maar nog steeds problematiek

Wat interessant is, is dat de legalisering van marihuana in delen van de Verenigde Staten ervoor zorgt dat mensen in de zelfs in de zogenaamde outlaw-staten meer ontspannen omgaan met wiet. Maar marihuana veroorzaakt nog steeds problemen voor gezinnen.

In sommige gevallen bij ouders die transparant zijn over hun pro-marihuana-standpunt, wordt voorkomen dat kinderen naar bepaalde scholen gaan. Dit gebeurt in juridische staten. In verboden gebieden lopen ouders zelfs het risico op juridische problemen, waaronder vragen van kinderbeschermingsdiensten.

Cannabis als ultiem steuntje in de rug voor moeders

Toch zeggen sommige ouders dat marihuana het ultieme moeders kleine hulpje is.

“Ik kreeg jarenlang voorgeschreven medicijnen nadat mijn kinderen waren geboren om me gewoon te helpen slapen, en mijn dokter wilde zelfs aanvullende medicijnen voorschrijven om mijn angst te verminderen”, vertelde een moeder aan Colorado Pot Guide.

“Ik heb talloze alternatieven onderzocht en ben uiteindelijk op cannabis beland. Ik heb gemerkt dat een edible of twee in de avond mijn hersenen helpt af te koelen, mijn lichaam te ontspannen en zelfs mijn pijn verlicht door de hele dag actief te zijn. Ik slaap beter en het heeft me geholpen om een kalmere moeder voor mijn jongens te zijn.”

Sommige ouders zeggen dat marihuana ervoor zorgt dat ze het hoofd koel houden met hun kinderen.

Een andere moeder, Nicci, vertelde: “Als ik gefrustreerd of overweldigd raak, rook ik wiet als resetknop. Als ik boos en pittig word, hebben we allebei een pauze nodig. Ze doet haar ding terwijl ik weg stap en rook. ” Door deze time-out voor ouders kan ze een “meer aanwezige ouder” zijn, voegde ze eraan toe.

Cannabis na het werk

Moeders en vaders als werkende professionals gebruiken marihuana ook op een manier die vergelijkbaar is met de cocktail na kantooruren. In plaats van een glas wijn of twee achterover te slaan, is het roken van wiet voor ouders na het werk om wat rustiger aan te doen voordat ze met vanalles te maken krijgen, van de oefenschema’s van hun kind tot huiswerk.

Tegenwoordig wordt consumptie van wiet voor ouders steeds vaker achter gesloten deuren gedaan. Dit kan voor sommige mensen moeilijk zijn om te slikken. Maar pro-pot-ouders geloven dat het hen gezondere rolmodellen maakt.

“Ik heb er geen spijt van dat ik uit de wietkast naar mijn kinderen en familie toe ben gekomen”, zei een vader, Derrick. ‘Ja, ik consumeer soms in de buurt van mijn kinderen. Dichtbij, niet naast. Ik hou van mijn kinderen en wil gewoon open en transparant blijven tegenover mijn jongens. Ik ben rustiger en meer betrokken als ik wiet heb geconsumeerd. Moet ik de hele tijd verlicht zijn, misschien niet. Helpt het? Hell yeah dat doet het! Zolang het de nodige tijd met de kinderen niet wegneemt, zeg ik, steek het aan. De kinderen krijgen er een nog gelukkiger ouder door! “

Marihuana kan helpen bij het omgaan met de stress van het ouderschap. Maar zorg ervoor dat je natuurlijk vertrouwd bent met de lokale wetten wanneer je hier open over bent en ook wat verantwoord qua gebruik is.

Bronnen o.a. CPG (EN), GranthShala (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]