skip to Main Content
Menu
Hennepplanten Voor Medicinaal Gebruik Vernietigd In Almelo

Hennepplanten voor medicinaal gebruik vernietigd in Almelo

Spread the love ✌🏼

ALMELO – Het telen van twee hennepplanten is ook verboden. Ook al is dat voor medicinaal gebruik. Dat heeft Dini Boshoeve uit Almelo aan den lijve ondervonden. Na een tip nam de politie haar oogst voor wietolie in beslag.

Ze toont een dikke kale stengel, waar alle bladeren en toppen vanaf zijn geknipt . „Dit is toch treurig”, zucht Boshoeve. Tot haar schrik kreeg de 68-jarige bewoonster van de Goossenmaatsweg – aan het begin van het Nieuwstraatkwartier – twee agenten aan de deur. Met de vraag of ze wietplanten had. Er was daarover een melding binnengekomen. „Ik heb ze laten zien dat ik twee hennepplanten achter mijn huis kweekte. En daarbij uitgelegd dat ik er wietolie mee maakte. Voor medicinaal gebruik. Ze stonden er heel mooi bij”, vertelt Boshoeve.

De Almelose gaf daarbij ook aan dat het zogeheten cbd-planten (cannabidiol) waren en geen thc-planten (tetrahydrocannabidiol). Thc is de werkzame stof waar gebruikers high van worden. „Het lijkt op wiet, ruikt als wiet, maar is geen wiet. Dat heb ik de agenten ook met het zakje, waarin de zaadjes zaten, laten zien. Daarop staat dat het om hennep voor medicinaal gebruik gaat.”

Planten in beslag genomen

Voor de agenten maakte dat echter geen verschil. „Ze vertelden mij dat ze waren gekomen om te handhaven, omdat ze een melding hadden gekregen. Ze moesten de planten in beslag nemen’’, vertelt Boshoeve. Ze zag met lede ogen aan dat de ruim twee meter hoge planten door de agenten werden vernietigd. Om vervolgens de bladeren en toppen mee te nemen in plastic zakken. Ze vonden het zelf ook niet leuk, zeiden ze.

Politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen bevestigt het optreden en legt uit waarom de twee hennepplanten in beslag zijn genomen. „We hanteren een gedoogbeleid als het om enkele planten gaat, maar bij een melding – of als we het zelf ontdekken – moeten we optreden. Artikel 3 van de Opiumwet schrijft dat voor.’’ Dat geldt ook voor hennepplanten waarmee olie voor medisch gebruik wordt gemaakt, voegt de politiewoordvoerder toe. „De agenten hadden dus geen keuze.”

Want ook het aantal hennepplanten doet er niet toe, als het gaat om inbeslagname. Hemmen: „Velen denken dat vijf hennepplanten voor eigen gebruik is toegestaan. Dat is een misverstand. Het houden van vijf planten of minder is ook verboden, maar dan is er geen strafrechtelijk vervolging. De planten worden wel in beslag genomen. Om het misverstand uit de weg te ruimen is het goed dat er in een krantenartikel aandacht aan wordt besteed.”

Leest het volledige artikel op Tubantia.nl (bron)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Дякую, що поділились. Я радий інформації, яку я прочитав від вас.. It turns out that what I have been looking for so far is in this paper, I am very happy to find several articles on this blog, I am interested in your sentence above, very opinion building in my opinion, why? because you wrote it in language that is easy to understand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top