Home Cannabis Medicinale wiet steeds meer erkend

Medicinale wiet steeds meer erkend

door Ties Inc.

2019-10-24-Medicinale wiet steeds meer erkend

Dat medicinale cannabis steeds meer wordt erkend door zowel artsen als patiënten is een feit. Toch is er nog te weinig wetenschappelijk bewijs van de werking van cannabis en welke bestanddelen specifiek van invloed zijn op bepaalde ziekten. Naarmate meer patiënten gebruik maken van de plant, groeit echter het vertrouwen.

Dat bleek ook eerder deze maand toen de Hoge Raad bepaalde dat zelfgekweekte wiet aftrekbaar is van de belasting. Mits voorgeschreven door een erkend arts. Aanleiding was een vrouw met de ziekte van Crohn die zelf cannabis kweekte. De behandelend arts was namelijk van mening dat de cannabis die verkrijgbaar was bij de apotheek niet het gewenste effect had in haar specifieke verhaal. In Nederland mag je maximaal vijf planten kweken zonder technische hulpmiddelen of andere toeters en bellen.

De Hoge Raad stelt dat voorschrijving door een arts voldoende is voor aftrek van de kosten. Vooralsnog is cannabis, wiet- of cbd-olie verkregen bij een coffeeshop of smartshop niet aftrekbaar.

Lees meer op ad.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter