Home CBD Het Zuid Afrikaanse land Lesotho verzilvert de medicinale cannabis hype met nieuwe Britse CBD-fabriek

Het Zuid Afrikaanse land Lesotho verzilvert de medicinale cannabis hype met nieuwe Britse CBD-fabriek

door drugsinc

Het Zuid Afrikaanse land Lesotho verzilvert medicinale cannabis hype door opening van Britse nieuwe CBD-fabriek

Verenigd Koninkrijk – Het favoriete Afrikaanse land van Prins Harry is klaar om een van ’s werelds grootste producenten van medicinale cannabisolie te worden wanneer een verwerkingsfabriek in Britse handen wordt geopend.

Koning Letsie III van Lesotho zal samen met investeerders de cannabisverwerkingsfaciliteit van Verve Lesotho openen tijdens een weelderige ceremonie, terwijl de door land omgeven natie voet aan de grond probeert te krijgen in een van ’s werelds snelstgroeiende industrieën.

De Britse oprichters van het bedrijf beweren dat de extractie-installatie meer cannabidiol (CBD), het cannabisextract dat volgens sommigen buitengewone genezende krachten heeft, dan elke andere faciliteit op het zuidelijk halfrond.

“We zijn klaar om een van de goedkoopste producenten van medicinale cannabisextracten ter wereld te worden”, zegt Sam Matekane, een prominente Lesotho-zakenman die samen met de Britten Richard Davies en Joe Simon de onderneming oprichtte.

Lesotho, dat al lang de thuisbasis is van een illegale cannabisteeltindustrie, is een van de eerste Afrikaanse landen die de groeiende rage om “medicinale” CBD, een extract dat in kristal- of olievorm wordt verkocht, heeft aangeprezen als een remedie tegen alles van angst tot epilepsie.

Het extract wordt ook verkocht in moisturizers, tongdruppels en voedingssupplementen. CBD-geïnfuseerde tampons zijn zelfs op de markt gebracht als een oplossing voor menstruatiepijn.

Sajid Javid, toen de minister van Binnenlandse Zaken, veranderde de wet om artsen in Engeland, Schotland en Wales vorig jaar toe te staan medicijnen op basis van cannabis voor te schrijven na een campagne van de ouders van ernstig epileptische kinderen die zeiden dat de medicijnen hun symptomen aanzienlijk verbeterden.

Maar critici zeggen dat de medische voordelen van de stof onbewezen zijn en dat Epidiolex, een van de meest prominente geneesmiddelen tegen epilepsie, nog geen vergunning heeft in het VK.

Mr. Simon, een in Chelsea gevestigde filmproducent die de eerste investeerder in de onderneming werd, zei dat hij overtuigd was van de gezondheidsvoordelen van CBD.

“Toen Richard voor het eerst belde om me te vertellen dat ons de mogelijkheid is geboden om een fabriek te openen om CBD-olie in Lesotho te produceren, had ik om eerlijk te zijn, geen idee wat dat was,” zei hij.

“Ik belde mijn grootmoeder en vroeg haar ernaar: Ze vertelde me: Joey, Ik gebruik het al jaren, het hielp mijn artritis en ik gooide zo mijn voorgeschreven medicijnen weg. ‘ Dus ik googelde en vroeg rond en belde Richard terug en zei gelijk: “Ja, ik doe mee.”

De drie mannen zeggen dat hun investering zal bijdragen aan een snelgroeiende industrie met het potentieel om honderden banen te creëren voor cannabisboeren en producenten van zaailingen, chemici en kantoormedewerkers.

Matikane en zijn nieuwe Britse partners hebben een school in de buurt van de fabriek gebouwd voor 2000 kinderen.

De heer Davies zei dat de planten die worden gekweekt voor CBD-productie lage kwaliteiten tetrahydrocannabinol (THC) hebben, het bestanddeel van cannabis dat gebruikers een high geeft, en dat elke fase van het productieproces strikt wordt gecontroleerd om te voldoen aan de wet.

Lees meer op The Telegraph (EN, bron) en Africa Times (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter