Hoe het coronavirus de markt voor illegale drugs verandert

door Team Inc.

2020-03-30-Hoe het coronavirus de markt voor illegale drugs verandert

De illegale drugsmarkt in het Verenigd Koninkrijk zet meer dan 10 miljard pond belastingvrij per jaar om. Er is beperkt informatie beschikbaar over dit illegale circuit. Zeker is wel dan deze zwarte markt niet immuun is voor de verstoring door het COVID-19-virus.

Nu de grenzen sluiten, wordt de levering en distributie van de meeste drugs beperkt. Vooral die drugs en medicijnen die afhankelijk zijn van ingrediënten die in China zijn geproduceerd. Er zijn al geruchten over de reductie van de zeer gevaarlijke synthetische drug Spice. Het bericht om zoveel mogelijk thuis te blijven is van invloed op het vermogen van de in de stad gevestigde dealers. Daarom zullen zij genoodzaakt zijn hun product de verhandelen in kleinere steden en landelijke gebieden.

Heroïneschaarste

Ook kan het virus zorgen voor heroïneschaarste. Eerdere schaarste aan deze drug in Engeland en Australië zorgde voor minder sterfgevallen. Of omdat het verbruik verminderden of alternatieven gebruikten die minder dodelijk waren bij een overdosis. In Noord-Amerika zien we echter een toename in sterfgevallen als gevolg van het synthetische opioïde fentanyl. we moeten alert zijn op de mogelijkheid dat Britse dealers en gebruikers zich tot deze gevaarlijke stof zullen wenden wanneer de heroïnevoorraden opdrogen. Omdat fentanyl aanzienlijk sterker is dan heroïne, is het gemakkelijker op te slaan en te verplaatsen vanwege de kleinere benodigde hoeveelheid.

Overdosis door fentanyl

Zelfs als een gebruiker weet dat ze fentanyl hebben gekocht in plaats van heroïne, is het een uitdaging om een ​​veilige dosis te nemen. Dit wordt misschien pas duidelijk als het te laat is. Het VK heeft het hoogst aantal drugsgerelateerde sterfgevallen in Europa en het gevaar is nu dat het percentage nog hoger zal worden. De maatregelen die genomen worden door de regering op basis van onderzoeksmateriaal over het COVID-19 VIRUS strekken zich niet uit tot het verminderen van sterfgevallen door drugsgebruik door de crisis.

Paniekaankopen

Daarbij komt dat het leven in een sociaal isolement bij kan dragen aan overmatig medicijn- of drugsgebruik. Gedwongen thuis blijven kan een zware wissel trekken op mensen. Het kan zorgen voor angst, verveling, escapisme en eenzaamheid. Sociale contacten vallen weg en mensen trekken zich terug. Er waren al paniekaankopen te zien zoals wc-rollen en desinfecterende doekjes. Mensen hamsteren en dat geldt ook voor medicijnen en recreatieve drugs. Dat kan tot gevaarlijke situatie leiden. Alleen al in Engeland en Wales zijn meer dan 1,5 miljoen drugsgebruikers.

Voorraden en alternatief gebruik

Door voorraadvorming kunnen mensen meer drugs gebruiken dan normaal. Als ze afhankelijk zijn en vervolgens het medicijn of de drug niet kunnen kopen, kunnen ze ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit verhoogt het risico dat ze een vervangend medicijn of drug zullen proberen met alle gevolgen van dien. Het vergroot het risico op een overdosis of verkeerd gebruik van het middel. We hebben het over een markt zonder kwaliteitscontrole of regulering, waarin consumenten geen idee hebben van de sterkte van de drug, de dosis of aan welke chemicaliën ze zichzelf blootstellen.

Lees meer op theconversation.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]