Hoofdpijn van wiet-aandelen

door drugsinc

Hoofdpijn van wiet-aandelen

AMSTERDAM (DFT) – De legalisering van wietteelt in Canada woensdag heeft beleggers op de eerste legale werkdag met beursverlies vooral hoofdpijn bezorgd.

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen: de eerste grote economie na Uruguay legaliseerde cannabis. De Cannabiswet Bill C-45 staat Canadezen van achttien jaar en ouder toe dertig gram cannabis bij zich te hebben, thuis mogen ze maximaal vier wietplanten bezitten. Bijna honderd producenten leveren dankzij een vergunning van het ministerie van Gezondheidszorg legaal. Verkoop aan minderjarigen zou tegelijkertijd hard bestraft worden.

Potentieel een grote markt. Maar bij 37 grotere beursgenoteerde bedrijven ging voor het merendeel het rendement na opening van de beurshandel direct in rook op. De brede S&P-index voor wietaandelen koerste op verlies.

Legale cannabis is een miljardenmarkt. Tilray, vooraf een van de grote beursgenoteerde beloften in de jonge teeltsector met $13,4 miljard beurswaarde, zakte met 7%. Sectorgenoot Canopy Growth ($11,4 miljard beurswaarde) verbrandde 6%, Aurora telt $13,3 marktwaarden en zag 6% vervliegen.

De legalisering van cannabisverkoop vloeit voort uit de verkiezingsbelofte van premier Trudeau. De misstanden door illegaal gebruik zouden zo beter te beteugelen zijn.

De teelt voor gecontroleerde, medicinale toepassingen werd al toegestaan. Kwekers mogen niet adverteren, sponsoren van evenementen is uit den boze.

Lees het volledige artikel op Telegraaf.nl (bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]