skip to Main Content
Menu
Marihuana-meisje Charlotte Figi Overleden Aan Corona

Marihuana-meisje Charlotte Figi overleden aan Corona

Spread the love ✌🏼

Het meisje uit Colorado dat een pro-cannabisbeweging teweeg bracht voor medisch gebruik, stierf afgelopen dinsdag op 13-jarige leeftijd. Vermoedelijk aan het coronavirus. Ze is daarmee het jongste slachtoffer in Colorado. Haar nalatenschap is groots.

Charlotte Figi uit Colorado had epilepsie en ervoer dagelijks de positieve werking van cannabis op haar aanvallen. Dat hielp niet alleen bij het onsteken van een wereldwijde discussie over cannabis, maar veranderde in veel landen ook het negatieve stigma rond medicinale cannabis, waardoor wet- en regelgeving op veel plekken zijn veranderd.

Charlotte’s Web

Charlotte en haar ouders werkten samen met eigenaren van een medische marihuana-apotheek om een ​​soort te creëren met een hoog CBD gehalte om haar epilepsie te behandelen. De wietsoort, genaamd Charlotte’s Web, bleek succesvol in het behandelen van de slopende aanvallen van Charlotte. Haar verhaal werd als voorbeeld gesteld, inspireerde mensen en werd een keerpunt in het voorschrijven en het gebruik van medicinale cannabis

Lees meer op businessinsider.nl (Bron, EN)
Foto: Twitter/Charlotte’s Web

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top