Invoer van medicinale cannabis vanaf maart toegestaan in Korea

door drugsinc

De overheid zal vanaf volgende maand medicinale cannabis laten importeren voor doeleinden van zelfbehandeling.

De Koreaanse regering zal vanaf volgende maand toestaan dat medicinale cannabis wordt geïmporteerd voor doeleinden van zelfbehandeling.

Volgens het ministerie van Voedselveiligheid (MFDS), dinsdag, zal de herziene wet met betrekking tot medische marihuana vanaf 12 maart van kracht worden om meer behandelingsmogelijkheden toe te staan voor patiënten met zeldzame ziekten.

Volgens de nieuwe regelgeving zullen geneesmiddelen met marihuana-inhoud, die in het buitenland zijn goedgekeurd voor medische behandeling, worden binnengebracht via het Korea Orphan & Essential Drug Centre. Patiënten met zeldzame of ongeneeslijke ziektes kunnen via het centrum vier soorten therapeutische cannabis kopen die in de Verenigde Staten en Europa verkrijgbaar is, terwijl in Korea geen andere behandeling beschikbaar is.

Medicijnen zonder vergunning of voedsel met marihuana, hennepolie en marihuana-extracten worden echter nog steeds uit de importlijst geweerd.

Om het geneesmiddel te verkrijgen, moeten de patiënten verschillende documenten bij de MFDS indienen, inclusief hun medische dossiers, en een recept en doktersbrief waaruit blijkt dat er geen in het land beschikbaar alternatief geneesmiddel is. Als het ministerie het na beoordeling goedkeurt, kunnen de patiënten het geneesmiddel door het centrum krijgen.

Dit is een grote verandering voor Korea, waar het verboden is om met producten van cannabis geëxporteerd, geïmporteerd, gefabriceerd en verhandeld te worden, behalve voor wetenschappelijk onderzoek.

De autoriteiten hebben besloten om recentelijk therapeutische cannabis toe te staan met de wereldwijde trend om drugs zoals cannabidiol (CBD) te gebruiken, evenals doorlopende verzoeken om toestemming van patiënten in Korea.

Cannabidiol wordt gemaakt van een stof die wordt aangetroffen in het gom, het blad en de bovenste sectie van de plant waar de bloem bloeit.

“Na 48 jaar van het harde optreden tegen hennep, heeft de herziene wet eindelijk het gebruik van medicinale cannabis in Korea toegestaan”, zei de organisatie voor legalisering van medicinale cannabis in Korea vorige maand. “Maar de strikte regulering en beperkingen van soorten beschikbare medicijnen voorkomen nog steeds ruimere opties voor patiënten. Om de effectiviteit van de wet te vergroten, moet de overheid meer op cannabis gebaseerde geneesmiddelen toestaan.”

Lees het volledige artikel op The Korea Times (bron, foto)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]