Home Aandelen & financieel Stijging cannabis aandelen eind 2020: de industrie hoopt op een groene kerst

Stijging cannabis aandelen eind 2020: de industrie hoopt op een groene kerst

door drugsinc

De cannabisindustrie hoopt op een groene kerst: stijging van cannabis aandelen

VS – COVID-19 stortte de economie als geen ander in een crisis en testte de veerkracht van de detailhandel. Als gevolg hiervan zijn het winkelgedrag en de voorkeuren van consumenten voorgoed veranderd. Deze afgelegen en contactloze omgeving was moeilijk voor cannabiswinkels om zich in aan te passen. Cannabis aandelen zoals Village Farms International, GrowGeneration en zelfs Aurora Cannabis leverden fantastische winsten op in november, waarbij hun aandeel meer dan verdubbelde.

De gunstige factoren

De cannabis aandelen in het algemeen genoten een boost van de Amerikaanse verkiezingen die op 3 november plaatsvonden. Kiezers in Arizona, Montana, New Jersey en inwoners van South Dakota kozen ervoor om recreatieve marihuana te legaliseren, terwijl Mississippi en South Dakota de initiatieven om medicinale cannabis te legaliseren goedkeurden.

Winnaar # 1 – Aurora

Aurora Cannabis werd gerangschikt als het beste wietaandeel van de maand, aangezien het aandeel met bijna 186% omhoogschoot. Ondanks dat het nog steeds marktaandeel verliest op de Canadese markt voor recreatieve marihuana, heeft Aurora begin november beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 geboekt. Terwijl het een omzet voorspelde tussen CA $ 60 miljoen (+/- € 40 miljoen euro) en CA $ 64 miljoen, genereerde het een netto-omzet van CA $ 67,8 miljoen. De Canadese producent verklaarde dat het op schema ligt om een positief gecorrigeerde EBITDA te genereren in het komende kwartaal, Q2 van FY21.

Winnaar # 2 – Village Farms International

De cannabis aandelen van Village Farms International stegen vorige maand bijna 144% hoger en het aantal was een stuk beter dan dat van Aurora, met een sterke omzetgroei en een kleine winst in het derde kwartaal.

Maar nog belangrijker voor de langetermijnvooruitzichten was de volledige overname van Pure Sunfarms, een joint venture voor cannabis die het had opgericht met Emerald Health Therapeutics. In november heeft Pure Sunfarms verschillende juwelen aan haar kroon toegevoegd. Het ontving een licentie om sensorische evaluatieonderzoeken voor cannabis uit te voeren van Health Canada, het lanceerde nieuwe CBD-producten in Hong Kong en ondertekende een leveringsovereenkomst voor medicinale cannabis met Shoppers Inc.

Winnaar # 3 – GrowGeneration

De cannabis aandelen van de grootste detailhandel in hydrocultuur en biologisch tuinieren in de VS stegen haalden in november 110%. De stemmen om marihuana in verschillende staten te legaliseren, zouden groeimogelijkheden voor het bedrijf moeten creëren. De groeivooruitzichten van GrowGeneration waren al indrukwekkend als derde aanblik aan de verkiezingsdag, maar het rapporteerde een zinderende groei in het kwartaal.

De cannabisindustrie hoopt op een groene kerst: stijging van cannabis aandelen: Winnaar #3 GrowGeneration
De cannabisindustrie hoopt op een groene kerst: stijging van cannabis aandelen: Winnaar #3 GrowGeneration (afb)

De omzet steeg met 153% tot $ 55 miljoen. De winst steeg met 133% op jaarbasis tot $ 3,3 miljoen, waarbij een deel van deze groei werd toegeschreven aan de acquisities. De omzet van het bedrijf uit eigen firma steeg echter met 73% op jaarbasis tot $ 33,4 miljoen, wat aantoont dat het niet alleen acquisities zijn die de groei van GrowGeneration stimuleren.

De meest geweldige tijd van het jaar

Mitch Baruchowitz, managing partner bij de in New York gevestigde private equity-firma Merida Capital Holdings, voorspelt dat de cannabisverkoop tijdens de feestdagen de hoogste ooit zal zijn, en verschillende factoren ondersteunen zijn overtuiging. De recente wetgeving wint de egalisatie die zowel in rechtse als linkse staten nieuwe markten opent voor miljoenen potentiële consumenten.

Bovendien zijn cannabisaankopen enigszins seizoensgebonden, met vakantieaankopen die de afgelopen jaren zijn toegenomen volgens Headset, een onderzoeksgroep uit de industrie. Om aan de vakantievraag te voldoen, maken sommige apotheken en bedrijven speciale producten en vakantiebundels die specifiek gericht zijn op consumenten die op zoek zijn naar items of geschenken in beperkte oplage.

2020 Thanksgiving: de Groene woensdag was een hit

De Groene Woensdag van 2020 roemde verkooprecords voor verschillende verkopers. De stonervakantie van 20 april (420) is de grootste wietverkoopdag van het jaar in de VS, maar de tweede plaats gaat naar de woensdag net voor de Thanksgiving feestperiode.

Lantern, een e-commercemarktplaats voor cannabis en een on-demand bezorgservice, noemde een toename van 87% in de winkelmandjes in vergelijking met vorig jaar. Ganja Goddess, een in Californië gevestigde online winkel- en bezorgservice in Californië, noemde een omzetstijging van 130% in vergelijking met vorig jaar. Jane Technologies, Inc, een online cannabismarkt die samenwerkt met meer dan 1.600 dispensaria en merken in 33 staten, registreerde een stijging van 241% in online verkopen in vergelijking met vorig jaar.

De omslag naar e-commerce met cannabis is niet zo eenvoudig als een knop omdraaien

Ondanks de brede beschikbaarheid van creditcards en online betalingen, kiezen creditcardmaatschappijen er vaak voor om de cannabisindustrie niet te bedienen vanwege hun hoge risico en reputatie. Maar directe aankopen met behulp van digitale portemonnees en PayPal worden steeds meer geaccepteerd en populair onder cannabisgebruikers. De overgang van traditionele naar digitale betalingsvormen is noodzakelijk voor de normalisatie en evolutie van de cannabisindustrie.

De toekomst

De industrie ziet een piek in de acceptatie van contactloos winkelen door zowel consumenten als retailers tijdens de pandemie. Maar de langdurige impact van de pandemie op de samenleving valt nog te bezien. Veel van de gewoontes die we tijdens dit ongekende jaar hebben gecreëerd, zullen niet snel verdwijnen. Hoewel onverwacht, heeft de rol van Covid-19 bij het veranderen van het koopgedrag van consumenten de broodnodige innovatie in de hele economie afgedwongen en de cannabisindustrie vormt daarop geen uitzondering. Op basis van bestaande data en ontwikkelingen kan er een aanzienlijke groene kerst in petto zijn.

Bronnen o.a. Benzinga (EN), Fool (EN), PRNewsWire (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter