Patiënt zegt dat ze haar eigen cannabis zal kweken omdat het te duur is op recept

door drugsinc

Patiënt zegt dat ze haar eigen cannabis zal kweken omdat het te duur is op recept

Verenigd Koninkrijk (UK) – Het recept kost haar ongeveer £ 1300 per maand en zal haar spaargeld vernietigen

Een ‘gefrustreerde’ patiënt zegt dat ze haar cannabis die ze legaal voorgeschreven heeft gekregen, zelf zal willen verbouwen of evt. illegaal zou kopen.

Carly Barton wordt verondersteld het Brits allereerste privé-recept voor medicinale cannabis te hebben ontvangen, maar is nu bang voor arrestatie nadat de stijgende kosten van het medicijn haar spaargeld hebben weggevaagd en ze zich gedwongen voelde zelf cannabis te kweken.

Ze gebruikt het om met de pijn om te gaan nadat ze lijdt aan fibromyalgie, veroorzaakt na een beroerte die ze in haar twintiger jaren had.

Men gelooft dat Barton, uit Brighton, een van de eerste mensen was die legaal cannabis kreeg na een verandering in de wet in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar.

Ze kreeg medicinale cannabis voorgeschreven door een particuliere pijnspecialist, maar zegt dat het recept haar ongeveer £ 1.300 per maand kost, waardoor haar spaargeld volledige op raakt.

De voormalige universitair docent, zegt dat ze erin slaagde om een ​​NHS-recept te krijgen in afwachting van goedkeuring door een medische raad. Maar dat werd afgewezen omdat het een nog niet getest medicijn was.

Mevrouw Barton zei: “Ik ga openlijk de wet overtreden tot ik toegang heb tot mijn medicijn of ze me een soort van vrijstelling geven.

“Ik zie mezelf niet als een crimineel. Er zijn twee artsen die het me hebben voorgeschreven en nu is er een vage wet die het niet als een potentieel medicijn lijkt te zien. ‘

Ze voegde eraan toe: “het lijkt erop dat je legaal geen cannabis bij de NHS kunt krijgen omdat het bewijsmateriaal nog niet bestaat (om te zeggen dat het veilig is) omdat het al zo lang illegaal is.”

‘Ik wil geen zombie zijn’

Mevrouw Barton, die vroeger fijne kunst doceerde, begon illegaal cannabis te gebruiken nadat de sterke opioïde medicijnen die zij had voorgeschreven, inclusief morfine en fentanyl, haar een “zombied” gevoel en ook “huilend van de pijn” gaven.

Ze heeft een open brief geschreven aan de Sussex Police Crime Commissioner, waarin staat dat ze “geen andere keus” heeft dan dat het medicijn haar gezondheid behoudt.

Mevrouw Barton zei: “Ik wil geen zombie zijn of terug in een rolstoel. Ik wil mijn leven leiden en cannabis stelt mij in staat om dat te doen.

“Ik voel me gevangen in een heel vreemde situatie. Ik ben gefrustreerd.”

Aangenomen wordt dat NHS Engeland door de staatssecretaris is gevraagd een procesherziening uit te voeren om vast te stellen of er verbeteringen kunnen worden aangebracht in het systeem voor het voorschrijven van medicinale cannabis.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken zei: “De regering heeft haar belofte waargemaakt en gespecialiseerde artsen kunnen nu op cannabis gebaseerde medische producten voorschrijven wanneer er klinisch bewijs is dat dit nuttig is.

“Ter ondersteuning van artsen die deze producten voorschrijven, hebben we het National Institute of Health and Care Excellence (Nice) gevraagd om aanvullende klinische richtlijnen te ontwikkelen en samen te werken met Health Education England om aanvullende training te geven.

“We promoten ook meer onderzoek via het National Institute for Health Research om de bewijsbasis verder te verbeteren.”

Lees het volledige artikel op PlymouthHerald.co.uk (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]