Onderzoekers verbeteren cannabis voor medische toepassingen

door Team Inc.

2022-06-01-Onderzoekers verbeteren cannabis voor medische toepassingen

Onderzoekers hebben een cannabisplant met hogere gehaltes aan medische belangrijke stoffen, als THC, gekweekt. Dit gebeurde in het laboratorium van professor Alexander (Sasha) Vainstein van de Robert H. Smith Faculteit van Landbouw, Voedsel en Milieu van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU). Zij maakten de plant in samenwerking en financiering van Mariana Bioscience Ltd.

Over de hele wereld wint het gebruik van de cannabisplant aan populariteit en legitimiteit als medische behandeling voor een breed scala aan ziekten. De onderzoekers verhoogden met succes het THC-gehalte (tetrahydrocannabinol), het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van wiet, met bijna 17%, en het niveau van CBG (cannabigerol), vaak de moeder van alle cannabinoïden genoemd, met bijna 25%. Verder waren Vainstein en zijn team in staat om de verhouding van terpenen, die verantwoordelijk zijn voor het maximaliseren van de euforische effecten van marihuana, met 20-30% te verhogen.

Cannabisplant manipuleren

Het doel van het onderzoek was om een ​​manier te vinden om de biochemie in de plant te veranderen om de productie van actieve stoffen te verhogen of te verlagen. Dit deden de onderzoekers door een plantaardig virus te manipuleren. Vainstein: “We hebben een innovatieve technologie ontwikkeld op basis van infectie met een gemanipuleerd virus om chemische reacties te krijgen die de hoeveelheden gewenste stoffen verhogen. In samenwerking met Mariana Bioscience Ltd. hebben we de geïnfecteerde planten onderzocht en vastgesteld dat de niveaus van de stoffen in kwestie inderdaad waren gestegen.” Dit is de eerste keer dat onderzoekers erin zijn geslaagd om zo’n prestatie te leveren met cannabisplanten.

Momenteel is er veel onderzoeksactiviteit gericht op het identificeren van aanvullende stoffen in de plant. Naast de meer dan 200 actieve ingrediënten die al zijn geïdentificeerd. Tot nu toe was er geen manier om cannabissoorten op maat te maken door bepaalde cannabisstoffen te produceren of om de verhouding daartussen te veranderen.

“Deze onderzoeksresultaten zullen waardevol zijn voor zowel de industrie om nieuwe soorten te kweken en te ontwikkelen voor gebruikers van medicinale cannabis.” Vainstein voegde eraan toe dat er momenteel meer uitgebreide experimenten lopen met de gemanipuleerde plant. In komende maanden zouden de resultaten hiervan beschikbaar moeten zijn voor de cannabisindustrie en voor verder medisch onderzoek.

Bron: phys.org (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]