De groene legalisatiegolf.

door drugsinc

Cannabis Capital Convention. De groene legalisatiegolf.

Door Herbert M. Green – Hoe medicinale cannabispatiënten de wereldwijde discussie met grote kracht voortstuwden.

De sluizen staan open! De trein heeft het station verlaten. De geest is uit de fles en er is geen manier om hem terug te zetten. Het momentum van de Cannabis Legalization Wave is na tientallen jaren van traagheid niet te stoppen. Maar, wie moeten we bedanken voor deze plotselinge en toch niet aflatende druk in de discussie of cannabis legaal en voor iedereen toegankelijk moet zijn? Je zou logischerwijs aannemen dat het de ontelbare duizenden individuele cannabisactivisten waren of de veelheid aan grotere, nationaal en internationaal opererende cannabisbelangengroepen, zoals NORMAL of Cannabis Europe, die de fakkel voor cannabisbevrijding hebben gedragen. En voor het grootste deel heb je gelijk. Jaren van hard werken en onverzettelijk doorzettingsvermogen hebben de “groene droom” levend gehouden, maar er is een andere, nog grotere drijvende kracht achter de veranderende perceptie van cannabis….

Cannabisactivisme als een stevige basis

Zie je, waar activisten vochten en nog steeds vechten voor hun liefde voor de plant en hun individuele rechten om het te consumeren zonder belemmering of vervolging, patiënten vechten voor iets anders; hun levens. En het is precies om die reden dat de roep om wereldwijde legalisatie van cannabis evenveel aandacht heeft gekregen als dat het heeft gedaan. Urgentie.

Dat wil niet zeggen dat de tientallen jaren hard werk van activisten en hun voortdurende strijd voor niets was. Integendeel, dat werk heeft de basis gelegd voor de discussie die we vandaag op wereldschaal voeren. Maar alleen, zou de activistische gemeenschap niet in staat zijn geweest om de agenda zo snel en met zoveel gewicht achter de rug te krijgen, als de patiënten – en hun ouders, in het geval van kinderen die dringend medische alternatieven nodig hadden – niet opgestaan waren om hun stemmen te laten horen.

Het verloren vertrouwen vertrouwen in Big Pharma

Als we ‘patiënten’ zeggen, bedoelen we diegenen die lijden aan ziekten zoals epilepsie, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, glaucoom, chronische pijn of mensen die een kanker- of HIV / AIDS-behandeling ondergaan.
De meeste van deze patiënten hebben één groot ding gemeen; ze zijn gedesillusioneerd met “Big Pharma”. De medicijnen die deze bedrijven produceren, werken niet (meer) of veroorzaken talloze andere problemen, zoals ernstige bijwerkingen of afhankelijkheidsproblemen. Natuurlijk gingen velen op zoek naar alternatieven en vonden uiteindelijk verlichting in cannabis.

Chelsea Leyland

Een zo’n patiënt, die een woordvoerder en advocaat van medicinale cannabis is geworden, is Chelsea Leyland. Deze Britse DJ, actrice, mode-icoon en nu activiste, lijdt aan een soort epilepsie genaamd ‘Juvenile Myoclonic Epilepsy’ (JME), waar ze sinds haar vroege tienerjaren tegen vecht. Een paar jaar geleden ontdekte ze CBD (een niet-psychoactieve stof die wordt aangetroffen in cannabis) en sindsdien heeft ze zichzelf volledige afgedaan van farmaceutische anti-epilepsie medicijnen en behandelt ze haar epilepsie uitsluitend met medicinale cannabis.

Tegenwoordig gebruikt ze haar bekendheid en invloed, evenals ervaring, om het taboe rond epilepsie en medicinale cannabis te doorbreken.

Als spreker op de komende editie van Cannabis Capital Convention (3C) op 30 oktober in Amsterdam, deelt Chelsea haar levensverhaal, haar strijd tegen epilepsie, evenals haar ervaringen en aanpak als medicinaal cannabisadvocaat. Als je meer van haar fascinerende verhaal wilt horen, bezoek dan de Cannabis Capital Convention-website en reserveer vandaag nog je tickets. Het ticket geeft je ook toegang tot geweldige netwerkmogelijkheden met cannabisinvesteerders, beïnvloeders en opkomende ondernemers.

Keynote / eregast: Jim Belushi

James Adam “Jim” Belushi is een Amerikaanse acteur, stemacteur, cabaretier, zanger en muzikant.

De keynote morgen op de Cannabis Capital Convention door acteur en cannabis aanhanger James "Jim" Belushi.
De keynote morgen op de Cannabis Capital Convention door acteur en cannabis aanhanger James “Jim” Belushi. (bron)


Jim is de oprichter van Belushi’s Farm cannabis en een uitgesproken voorstander van de gunstige eigenschappen van de cannabis plant. Jim pleit voor patiëntenrechten en legalisatie door volwassenen.

World Wide Wave. Wat kun je verwachten van de Cannabis Capital Convention, morgen?

Wat kunnen we leren van gelegaliseerde markten?
Wie is de volgende?
Waar zijn de investeringsmogelijkheden?

Het thema van dit jaar zal de World Wide Wave in cannabislegalisatie benadrukken, met de nadruk op Europa. Wat kunnen andere landen, zoals Nederland, van deze golf leren en wie is de volgende? En wat zijn de investeringsmogelijkheden die deze golf met zich meebrengt.

We zullen de Europese bedrijven bekijken om te zien wat ze te bieden hebben. We gaan verkennen en leren hoe ze voorspoedig zijn ondanks hun activiteiten in een legale grijze zone en hoe ze zullen concurreren en gedijen op een wereldwijde markt als barrières wegvallen. We zullen ook de focus op de Noord-Amerikaanse merken houden om de lessen die ze hebben geleerd te bespreken.

We brengen de kennis van de Noord-Amerikaanse cannabisinvesteerders en de doorgewinterde veteranen van de Europese cannabismarkt samen in onze Cannabis Capital Convention. Ten tweede zullen we een platform bieden om verschillende ideeën en visies binnen de industrie te bespreken. Denk aan activisten, boeren en professoren die allemaal je perspectief zullen verbreden!

Nieuw dit jaar is het Pitch Lab waarin startups hun gedachten en ideeën presenteren over de zich ontwikkelende cannabisindustrie.

De Cannabis Capital Convention vindt morgen, woensdag 30 oktober plaats in Amsterdam.

Tot morgen?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]