Thailand staat de meeste delen uit hennep en cannabis toe in voeding en cosmetica

door Team Inc.

2020-11-28-Thailand staat de meeste delen uit hennep en cannabis toe in voeding en cosmetica

De Thaise regering is van plan om het gebruik van de meeste delen uit hennep- en cannabisplanten toe te staan in voedsel en cosmetica. Dit liet de secretaris van Volksgezondheid weten.

Secretaris Kiattiphum Wongrajit zei dat de Narcotics Control Committee dinsdag heeft besloten de bladeren, takken, stengels, stammen, schors, vezels en wortels van cannabis en hennep uit te sluiten van de lijst van verdovende middelen van de overheid.

Deze lijst omvat geen scheuten, inclusief bloemen, die een hoog medicijngehalte hebben. De Food and Drug Administration (FDA) moet daarvoor een nieuwe volksgezondheidsregeling opstellen, waarna het ministerie van Volksgezondheid de nieuwe verordening kan goedkeuren.

Minder dan 0,2% THC

Dr. Kiattiphum zei dat het gebruik van hennepzaden en zaadextract, evenals cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC), met een maximumgehalte van 0,2%, ook zal worden opgenomen. De toegestane onderdelen en inhoud mogen alleen afkomstig zijn van geautoriseerde producenten – overheidsorganisaties, artsen, universiteiten, gemeenschapsondernemingen en gemeenschapscoöperaties. FDA-secretaris-generaal Paisal Dunkhum zei dat het nieuwe beleid gericht is op het gebruik van cannabis en hennep voor persoonlijk gebruik en de gezondheidszorg. Ook willen ze het veelzijdige middel inzetten voor de productie van textiel, kleding, medicijnen en kruidenproducten.

Telen van cannabis

Het telen van cannabis blijft alleen voorbehouden aan mensen die eerder een toestemming hebben gekregen voor het telen van cannabis voor coöperaties of bedrijven die cannabis mogen produceren. Er is geen beperking voor het het aantal cannabisplanten dat gekweekt mag worden door hen.

Lees meer op bangkokpost.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]