Coca-Cola en Swiss X miljardair gearresteerd in het Caribisch gebied met $ 1,3 miljoen aan cannabis op z’n privéjet

door drugsinc

Coca-Cola-erfgenaam gearresteerd in het Caribisch gebied met $ 1,3 miljoen aan cannabis, 5000 planten aan boord van een privéjet

Een Griekse miljardair en erfgenaam van het Coca-Cola-fortuin werd gearresteerd op het Caribische eiland St. Kitts na een zoektocht aan boord van zijn privéjet waarbij er meer dan $ 1,3 miljoen aan cannabis aan boord werd gevonden, melden meerdere rapporten.

Alkiviades “Alki” David, 50 jaar oud, werd gearresteerd door de Anti-Narcotics Unit op het Robert L. Bradshaw International Airport nadat douaneambtenaren ongeveer 5000 cannabisplanten vonden naast zaden en een verscheidenheid aan andere cannabisproducten, volgens de Vancouver Sun.

Hij is beschuldigd van bezit met de intentie om te leveren, bezit van gecontroleerde drugs en de invoer van een gecontroleerd medicijn in de federatie.

David beweert dat de planten “pure hennep” zijn en gebruikt zullen worden om cannabidiol-producten te maken – een niet-bedwelmende stof gevonden in cannabis en hennep – voor zijn medicinale cannabisonderneming, SwissX.

Plannen voor een nieuw cannabis consortium in de Carribean

Hij en Chase Ergen, een oprichter van grote satellietbedrijven Dish en EchoStar, kondigden in april aan dat zij een consortium vormden gericht op de ontwikkeling van de cannabis-activiteiten in Oost-Caribische landen zoals St. Kitts-Nevis, Dominica en Antigua.

De plannen omvatten de aankoop van landbouwgrond en partnerschappen met boeren om een coöperatieve entiteit te creëren die is gemodelleerd naar die in Zwitserland. David en Ergen zullen duizenden banen creëren en profiteren van de rijke culturele geschiedenis en cannabiskennis van de versterkende rastafari-beweging in de regio. Het consortium heeft al zijn eerste ontmoetingen gehad met bedrijfs- en regeringsleiders in de regio en zal zijn bereik in de maand mei uitbreiden.

Miljardair en oprichter van SwissX

David is een erfgenaam van de Leventis-David Group die het grootste aandeel heeft in Coca-Cola Helenic HBC, Europa’s grootste flessen bottelbedrijf. De familie Leventis is meer dan $ 388 miljoen waard, volgens de Rich List van The Sunday Times 2018. De Britse publicatie schat dat David zelf meer dan $ 2,8 miljard waard is.

Hij woont op het eiland Man en arriveerde op St. Kitts in een vliegtuig met Ergen en de Ierse acteur Jonathan Rhys Meyers. David is de eigenaar van SwissX, een medisch marihuanabedrijf dat luxe CBD-oliën produceert die uitgedragen worden door de artiest Snoop Dog.

Zijn hologrambedrijf was verantwoordelijk voor het digitaal recreëren van Tupac in 2012 voor Coachella-uitvoeringen en Michael Jackson voor de 2014 Billboard Music Awards. De miljardair kwam onlangs in juridische problemen in april 2019 nadat een voormalige vrouwelijke werknemer naar verluidt werd ontslagen omdat zij weigerde seks met hem te hebben, meldde People. David betaalde $ 11,1 miljoen voor een schikking met haar.

David werd vrijgelaten na betaling van een borgsom van $ 30.000. Hij moest alle reisdocumenten inleveren en zich melden bij het Frigate Bay Police Station voor dagelijkse check-ins. Vandaag 14 mei zal hij voor de rechter moeten verschijnen.

Lees het volledige artikel op Foxnews (EN, bron), 9News (EN, bron), afb.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]