Psychedelische therapie met psilocybine kan helpen bij de behandeling van alcoholverslaving

door Team Inc.

2022-08-30-Psychedelische therapie me psilocybine kan helpen bij de behandeling van alcoholverslaving

Twee doses psilocybine, een stof die voorkomt in psychedelische paddenstoelen, in combinatie met psychotherapie vermindert zwaar drinken met gemiddeld 83 procent. Dat blijkt uit een nieuwe studie onder zware drinkers.

Onder leiding van onderzoekers van de NYU Grossman School of Medicine waren bij het onderzoek 93 mannen en vrouwen met alcoholafhankelijkheid betrokken. Ze werden willekeurig toegewezen om ofwel twee doses psilocybine of een antihistamine-placebo te krijgen.

Psilocybine of placebo

Noch de onderzoekers, noch de deelnemers aan de studie wisten welke medicatie ze toedienden of kregen. Binnen een periode van 8 maanden, vanaf het begin van hun behandeling, verminderden degenen die psilocybine kregen het zwaar drinken met 83 procent ten opzichte van hun alcoholgebruik voor het onderzoek. Ondertussen verminderden degenen die antihistaminica hadden gekregen hun drinken met 51 procent.

Een van de andere belangrijke bevindingen was dat 8 maanden na hun eerste dosis bijna de helft (48 procent) van degenen die psilocybine kregen helemaal stopte met drinken, vergeleken met 24 procent van de placebogroep.
“Onze bevindingen suggereren sterk dat psilocybinetherapie een veelbelovend middel is om alcoholverslaving te behandelen, een complexe ziekte die notoir moeilijk te behandelen is gebleken”, zegt senior auteur en psychiater Michael P. Bogenschutz, MD, directeur van NYU Langone’s Center for Psychedelic Geneesmiddel.

Alcoholmisbruik in Amerika

De Centers for Disease Control and Prevention meldt dat overmatig alcoholgebruik elk jaar ongeveer 95.000 Amerikanen doodt, vaak als gevolg van drankmisbruik of een leverziekte. Het is ook gekoppeld aan enorme economische en arbeidsverliezen, letselongevallen en verminderd leervermogen, geheugen en geestelijke gezondheid, zegt dr. Bogenschutz, ook een professor in de afdeling psychiatrie van NYU Langone Health. Huidige methoden om overmatig alcoholgebruik en afhankelijkheid te voorkomen, zijn onder meer psychologische counseling, ontgiftingsprogramma’s onder toezicht en bepaalde drugsregimes.

Volgens onderzoekers had eerder onderzoek al vastgesteld dat behandeling met psilocybine een effectief middel is om angst en depressie te verlichten bij mensen met de meest ernstige vormen van kanker. En eerder onderzoek suggereerde dat psilocybine zou kunnen dienen als een mogelijke therapie voor stoornissen in alcoholgebruik en andere verslavingen.
De nieuwe studie, die op 24 augustus online is gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Psychiatry, is de eerste placebo-gecontroleerde studie om psilocybine te onderzoeken als een behandeling voor overmatig alcoholgebruik, aldus de auteurs van de studie.

Behandeling van alcoholafhankelijkheid en andere verslavingen

Voor het onderzoek rekruteerde het onderzoeksteam mannen en vrouwen bij wie op basis van standaarddefinities de diagnose alcoholafhankelijkheid was gesteld en die op dagen dat ze dronken gemiddeld zeven glazen dronken. Achtenveertig patiënten kregen ten minste 1 dosis en maximaal 3 doses psilocybine, en 45 patiënten kregen de antihistaminica-placebo.
Allen kregen tot 12 psychotherapiesessies. Deze vonden zowel voor als na het toedienen plaats. Daarna werd de deelnemers gevraagd om het percentage zware drinkdagen te rapporteren dat ze tijdens de weken 5 tot 36 van het onderzoek hadden ervaren. Ze gaven ook haar- en vingernagelmonsters om te bevestigen dat ze niet hadden gedronken.

“Naarmate het onderzoek naar psychedelische behandelingen groeit, vinden we meer mogelijke toepassingen voor psychische aandoeningen”, zegt dr. Bogenschutz. “Naast een stoornis in het gebruik van alcohol, kan deze benadering nuttig zijn bij de behandeling van andere verslavingen, zoals het roken van sigaretten en misbruik van cocaïne en opioïden.”

Meer onderzoek noodzakelijk

Dr. Bogenschutz zegt dat het onderzoeksteam van plan is om een ​​grotere, multicenter studie uit te voeren. Hij waarschuwt dat er meer werk moet worden verzet om de effecten van psilocybine te documenteren en de juiste dosering te verduidelijken voordat het medicijn klaar is voor wijdverbreid klinisch gebruik. Hij merkt op dat onderzoekers met dergelijke proeven zijn begonnen.

Psilocybine is een van nature voorkomende verbinding, die is afgeleid van schimmels, met geestverruimende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van LSD en mescaline. De meeste deelnemers aan de studie ervaren diepgaande veranderingen in perceptie, emoties en gevoel, vaak inclusief ervaringen die van groot persoonlijk en spiritueel belang worden geacht. Omdat het medicijn de bloeddruk en de hartslag verhoogt en en soms overweldigende psychologische effecten kan veroorzaken, waarschuwen onderzoekers dat het alleen mag worden gebruikt in zorgvuldig gecontroleerde omgevingen en in combinatie met psychologische evaluatie en voorbereiding.

Bron: nyulangone.org (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]