Tilburg en Breda starten dit najaar met cannabisexperiment

door Team Inc.

cannabisexperiment-teelt

Het langverwachte Nederlandse experiment met gereguleerde cannabisteelt gaat nog dit jaar van start in Breda en Tilburg. Het kabinet maakt dat vandaag bekend.

In het experiment gaan coffeeshops in deelnemende gemeenten cannabis verkopen die wordt geteeld door door de overheid aangewezen kwekers. Het kabinet wil proberen de ‘achterdeur’ te sluiten in haar gedoogbeleid. Het is in Nederland wel toegestaan om cannabis te kopen in coffeeshop en te gebruiken, maar de teelt is niet toegestaan. Hierdoor krijgen shops hun aanbod via illegale kanalen.

Stoned met staatscannabis

Het experiment gaat na jaren van uitstel officieel van start in Tilburg en Breda in het vierde kwartaal van dit jaar. De overige deelnemende gemeenten kunnen in het eerste kwartaal van volgend jaar aansluiten als de telers er klaar voor zijn en voldoende aanbod hebben.

De val van het kabinet Rutte IV dreigde het experiment opnieuw te vertragen. Maar het parlement heeft de zaak eerder deze week van de te controversiële lijst gehaald, wat betekent dat het interim-kabinet door kan gaan met de plannen en het niet aan de volgende regering hoeft over te laten.

Bron: nltimes.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]