Verdachte aangehouden met MDMA doordrenkte champagne

door Team Inc.

moët-champagne-mdma

De politie heeft een 35-jarige Poolse man gearresteerd in de Duitse stad Weiden met champagne van Moët & Chandon. Er bleek MDMA in te zitten. Informatie van Nederlandse rechercheurs bracht de Duitse politie op het spoor van de verdachte. Hij wordt verdacht van doodslag, meldt RTL Nieuws.

Afgelopen jaar waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) al dat de 3-liter champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial MDMA zouden kunnen bevatten. Volgens de NVWA zijn in Nederland zeker vier mensen in het ziekenhuis opgenomen na het nuttigen van de besmette drank.

MDMA-Moët

In Duitsland waren er nog meer ziekenhuisopnames en één dode. Een groep mensen dronk de champagne in een Italiaans restaurant en zakte minuten later in elkaar. Een 52-jarige man stierf en zeven moesten voor behandeling in het ziekenhuis worden opgenomen. Volgens RTL was de verdachte verantwoordelijk voor de opslag van de flessen in Nederland en betrokken bij de distributie ervan. Hij wordt verdacht van drugshandel, het veroorzaken van lichamelijk letsel door nalatigheid en doodslag.

Bron: nltimes.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]