Verhoogt marihuana het seksueel verlangen?

door drugsinc

Verhoogt marihuana het seksueel verlangen?

Marihuana wordt voor veel doeleinden gebruikt; dat is tegenwoordig een bekend feit. Van pogingen om je mentaal en fysiek goed te voelen tot pijnverlichting, de toepassingen zijn talrijk. Maar heeft het effect op het seksueel verlangen? Dating websites verzamelden informatie over de effecten van cannabis op seksuele opwinding. De resultaten zijn misschien verrassend voor je!

Marihuana is een natuurlijk afrodisiacum

Een afrodisiacum is iets dat seksueel verlangen bevordert of de seksuele ervaringen van de gebruikers verbetert. Hoewel marihuana vaak wordt onderzocht op de effecten ervan op lichaam en geest, zijn er niet al te veel onderzoeken gedaan naar de manieren waarop het invloed heeft op seks.

Een van de belangrijkste onderzoeken toonde echter aan dat bijna 70% van de mensen heeft gezegd dat marihuana hun plezier tijdens seks juist vergroot. Dat is een stuk hoger dan het aantal mensen dat zei dat hun plezier was toegenomen door andere vormen van consumptie! Toch hangt het allemaal grotendeels af van het soort cannabis dat je gebruikt.

Bij sommige soorten voel je je actiever, terwijl andere je in een stoel doet zakken, zodat je kunt ontspannen. Wat nog belangrijker is, je moet rekening houden met de dosis marihuana die je consumeert voordat je deelneemt aan leuke slaapkameractiviteiten. Als je te veel rookt, is de kans kleiner dat je aan de wensen kunt voldoen. Leer de impact daarom van marihuana op je lichaam kennen voordat je het als afrodisiacum gaat gebruiken.

Onderzoek naar de effecten van cannabis op seksueel verlangen

Hoe beïnvloedt marihuana het seksuele verlangen van mensen precies? Welnu, de antwoorden op deze vraag zijn nogal talrijk. Studies hebben aangetoond dat marihuana een gevoel van euforie kan veroorzaken bij de mensen die het roken of anderszins absorberen. Dat zou op dit moment voor niemand als een verrassing moeten komen. Die euforische gevoelens koppelen aan seksueel verlangen is niet zo moeilijk. Mensen met een high gevoel in hun hoofd hebben meer kans op meer plezier op veel gebieden van het leven.

2020 12 22 Marihuana is een natuurlijk afrodisiacum Onderzoek naar de effecten van cannabis op seksueel verlangen artikel 1
Onderzoek naar de effecten van cannabis op seksueel verlangen (afb)

Nogmaals, veel van de onderzoeken die over dit onderwerp zijn uitgevoerd, zijn anekdotisch, dus ze hebben meer bewijs nodig dat gemakkelijker te verkrijgen zou zijn als de drug overal legaal was. Een andere dimensie van deze vraag die moet worden onderzocht, is de impact op seksueel verlangen. Om het medicijn als een echt afrodisiacum te beschouwen, moet het immers het verlangen echt vergroten.

Een van de weinige enquêtes die over het onderwerp werden ingevuld, toonde aan dat er een positief verband bestond tussen mensen die op een bepaald moment van de dag marihuana gebruikten en de frequentie waarmee ze seks hadden. Toch is het moeilijk vast te stellen of die bereidheid en verlangen alleen verband hielden met marihuana, dus de associatie is vrij los geïnterpreteerd. Veel mensen zijn echter op online forums naar voren gekomen waarbij ze zeggen dat ze na het roken vatbaarder zijn geworden voor verlangen. De onderzoeken zijn dus enigszins onduidelijk, maar de gebruikersgegevens zijn veelzeggend: het gebruik van marihuana zal waarschijnlijk enig extra gevoel in je lichaam opwekken als je een partner in gedachten hebt.

Cannabinoïden verhogen de activiteit van hersengebieden die verband houden met seksuele opwinding

Als we het strikt hebben over de wetenschap van wat er gebeurt als je opgewonden raakt, is het een beetje eenvoudiger om de impact van cannabinoïden op de hersenen te onderzoeken. Er is ten minste één van deze onderzoeken voltooid om de impact van marihuana op de pleziercentra en opwindingscentra van de hersenen te onderzoeken. In wezen suggereert één studie dat cannabinoïden het endocannabinoïdesysteem van het menselijk lichaam kunnen beïnvloeden. Daar zullen cannabinoïden ervoor zorgen dat mensen zich meer ontspannen voelen, minder pijn voelen en zich meer bewust zijn van plezier.

In combinatie met een onderzoek uit 2017 waarin zeer persoonlijke vragen werden gesteld over het seksleven van marihuanagebruikers, is het duidelijk dat marihuanagebruik de seksuele opwinding kan vergroten die sommige mensen voelen wanneer ze het gebruiken. Dat omvat het vermogen om orgasmes te bereiken en intensere seksuele resultaten te hebben. Het is heel interessant om op te merken dat deze onderzoeken vaker voorkomen op plaatsen waar het gebruik van marihuana is gedecriminaliseerd. Dus toekomstige studies zouden ons allemaal veel meer moeten kunnen vertellen over de impact die marihuana heeft op seks.

Per slot van rekening voelt niet elke marihuanagebruiker zich hetzelfde na het roken. Sommige mensen raken meer in zichzelf gekeerd en sluiten zich af van de rest van de wereld, terwijl anderen eerder geneigd zijn om met een hoger niveau van openheid te handelen. Wanneer de onderzoeken mensen van alle soorten gaan beschouwen, zal de kans groter zijn dat het alle ervaringen die mensen hebben meer omvat. Op die manier kunnen mensen die niet gewend zijn om marihuana te gebruiken, leren over de voordelen en mogelijke nadelen die individuen overkomen en leren welke resultaten als ’typisch’ kunnen worden beschouwd.

Al met al lijkt het erop dat de gegevens die nu beschikbaar zijn, suggereren dat marihuana invloed heeft op seksueel verlangen. Mensen gebruiken het voordat ze bij iemand betrokken raken, en ze voelen meer plezier en verlangen dan ze zonder het zouden doen. Er zijn echter veel dingen die dit resultaat kunnen beïnvloeden.

Alles, van de soort die van tevoren wordt gerookt tot de hoeveelheid die iemand rookt, kan het niveau van seksueel verlangen of bereidheid tot seks dat iemand voelt, veranderen. Met dat in gedachten is het een goed idee om te leren hoe het jou als individu beïnvloedt voordat je het gebruikt om je plezier te vergroten.

Bronnen o.a. HealthLine (EN), Tenderfling (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]