Home Cannabis Thailand is het eerste Aziatische land dat recreatieve cannabis decriminaliseert

Thailand is het eerste Aziatische land dat recreatieve cannabis decriminaliseert

door Ties Inc.

2021-01-29-Thailand is het eerste Aziatische land dat recreatieve cannabis decriminaliseert

Nadat Thailand in 2018 het eerste Zuidoost-Aziatische land was dat medicinale cannabis legaliseerde, zal het het eerste Aziatische land worden dat recreatieve cannabis voor persoonlijk gebruik decriminaliseert.

Vorige week heeft de Thaise Drugs- en Voedseladministratie voorgesteld om wiet te verwijderen van een lijst met gecontroleerde drugs aan het Office of the Narcotics Control Board (ONCB). Afgelopen week kondigde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul aan dat het narcoticabureau de verwijdering van cannabis van de lijst van gecontroleerde drugs van het ministerie heeft goedgekeurd.

Cannabis voor persoonlijk gebruik

Volgens de nieuwe verordening mogen mensen thuis cannabisplanten kweken voor persoonlijk gebruik, nadat ze hun lokale overheid hiervan op de hoogte hebben gesteld. Voor marihuana die voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, zijn echter verdere licenties vereist.

Als gevolg van wijzigingen die in 2020 zijn aangebracht om medicinale cannabis te legaliseren, hebben wetgevers de meeste delen van de wietplant verwijderd van de categorie 5-lijst van gecontroleerde drugs, behalve zaden en bloemen. Deze worden straks ook geschrapt van deze lijst.

Omdat het nieuwe regelgevingskader THC-extracten van meer dan 0,2% niet toestaat, bracht de bepaling het publiek in verwarring. Deskundigen zeiden echter dat “THC-extracten” derivaten zijn, gemaakt met bepaalde bereidingsmethoden zoals hasj, tincturen en THC-concentraten. Cannabis ​​blijft toegestaan voor medicinale en industriële doeleinden. De decriminalisering van wiet stelt mensen in staat cannabis te consumeren met een hoog THC-gehalte.

Verder regulering van de cannabisindustrie

In de tussentijd zal het ministerie van Volksgezondheid nog een wetsvoorstel indienen bij het parlement om details te verstrekken om verschillende aspecten van de industrie te reguleren, waaronder productie en commercieel gebruik.

Na publicatie in de officiële Koninklijke Staatscourant zal de regeling na 120 dagen in werking treden. Vicepremier Wissanu Krea-ngam waarschuwde dat de wijzigingen betrekking hebben op het gebruik van specifieke cannabisproducten en dat het wetsvoorstel nog moet worden omgezet in een definitieve wet. Zodra de wet is goedgekeurd, zal de koning deze ondertekenen en zullen de wijzigingen rond april 2022 in werking treden.

Volgens de lokale nieuwswebsite Thiger is de Thaise FDA ook van plan om een ​​zogenaamde “Cannabis Sandbox” te lanceren, een toegangsregeling om toeristen en cannabisenthousiastelingen aan te trekken. Deze regeling zou toeristen en backpackers ouders dan 20 jaar in staat stellen om cannabis te consumeren in goedgekeurde gebieden. De regering zal naar verwachting volgende maand een openbare hoorzitting houden over de reisregeling voor cannabis. Cannabis heeft een lange geschiedenis in Zuidoost-Azië. Het is gebruikt als voedselingrediënt, in de traditionele geneeskunde en als bron van vezels.

Lees meer op forbes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter