De Israëlische cannabisindustrie bereidt zich voor om volledig legitiem te worden

door drugsinc

De Israëlische cannabisindustrie bereidt zich voor om volledig legitiem te worden

De ontluikende Israëlische cannabisindustrie heeft zijn zinnen gezet op het uitbreiden van zijn productie-, productie- en exportmogelijkheden, terwijl het land zich voorbereidt om recreatieve marihuana in de komende maanden te legaliseren.

Hagit Weinstock is een advocaat die gespecialiseerd is in cannabisregulering en mede-oprichter van het in Tel Aviv gevestigde advocatenkantoor Weinstock-Zehavi & Co. Ze zit in een aantal regeringscommissies die eraan werken om de legalisatie-inspanningen snel vooruit te helpen.

“Ik kan aan de commissies zien waar ik deel van uitmaak dat iedereen erop aandringt dat legalisatie zal plaatsvinden,” zei Weinstock. “We hebben al een wet in concept opgesteld.”

Volgens het wetsontwerp mogen Israëli’s ouder dan 21 jaar cannabis gebruiken en deze bij aangewezen winkels kopen. Roken op openbare plaatsen wordt echter verboden.

Het bedrijf van Weinstock werkt al samen met tientallen Israëlische en internationale bedrijven en investeerders in de groeiende marihuanasector. Ondanks de instabiliteit van de huidige Israëlische regering – er wordt gesproken over nog een nieuwe verkiezingsronde – gelooft ze dat de legalisatie de komende maanden volgens plan zal verlopen.

“Beide partijen zijn het over deze kwestie eens”, zegt Weinstock. “Ze hebben allemaal een verklaring ondertekend dat dit een kwestie zal zijn die ze zullen steunen, zodat we geen gevaren hebben met deze regering of de volgende.”

Positieve ontwikkelingen voor Israëlische cannabisindustrie en in de wereld

Vorige week heeft minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein een regelgevingswijziging ingediend die het gebruik van CBD ( cannabidiol) – een van de belangrijkste actieve ingrediënten van cannabis – in cosmetica en voedingsproducten toestaat.

De Knesset Health Committee zal de wijziging deze week bespreken en goedkeuren, wat betekent dat CBD-geïnfuseerde producten binnenkort in de schappen van supermarkten in het hele land kunnen verschijnen.

Bovenop deze mijlpaal stemde een commissie van de Verenigde Naties onlangs om medicinale marihuana te schrappen van de lijst met ’s werelds gevaarlijkste drugs, waar het sinds 1961 was geclassificeerd.

De stap komt op aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en zou de weg vrijmaken voor onderzoek naar medicinale cannabis in veel delen van de wereld.

Weinstock gelooft dat deze recente beslissingen slechts het begin zijn van een enorme verschuiving in de wereldwijde houding ten opzichte van cannabis.

“Alle regels zullen vanaf maart in de hele wereld veranderen”, stelde ze.

De Israëlische cannabisindustrie zal goed zijn voor miljarden omzet

Hoewel het tot een jaar kan duren voordat de voorgestelde recreatieve wetten in Israël van kracht worden, is de Israëlische cannabisindustrie van het land al begonnen met het opstellen van strategieën voor de toekomst.

Intelicanna is drie jaar geleden opgericht en is een teler in de buurt van de centrale Israëlische stad Ra’anana, die elk jaar 5-10 ton medicinale cannabis verbouwt. Het bedrijf gebruikt een speciale verlichtingstechnologie die natuurlijk zonlicht imiteert om de groeiomstandigheden te optimaliseren.

“We zijn klaar om onze omvang te verdrievoudigen op het moment dat het klaar is”, zegt Yona Levy, voorzitter en mede-oprichter van Intelicanna, tijdens een recente rondleiding door de faciliteiten van het bedrijf.

Hoewel de medische markt momenteel 750 miljoen NIS (€ 190 miljoen) waard is, gelooft Levy dat het legaliseren van recreatieve cannabis miljarden dollars in de Israëlische economie zou injecteren.

“Er is een schatting van ongeveer 7 miljard tot 9 miljard shekel (€ 1,7 miljard tot 2,2 miljard) per jaar dat wordt uitgegeven op de zwarte markt”, zegt hij, eraan toevoegend dat Intelicanna ook onderzoekt om zijn producten naar Europa te exporteren.

De Israëlische cannabisindustrie zal goed zijn voor miljarden omzet
De Israëlische cannabisindustrie zal goed zijn voor miljarden omzet (afb)

Andere bedrijven bereiden zich ook voor op een verschuiving binnen de Israëlische cannabisindustrie.

Univo Pharmaceuticals, in de zuidelijke havenstad Ashkelon, is een van de grootste cannabisproducenten van het land. Het bedrijf is opgericht in 2016 en is gespecialiseerd in de productie en aankoop van cannabis bij boeren in het hele land. Volgend jaar hopen ze hun eigen soort te kweken.

“Als er volledige legalisatie komt en mensen ouder dan 21 jaar kunnen deze producten gebruiken, denk ik dat het enorm zal zijn voor de economie”, zegt Golan Bitton, CEO en mede-oprichter van Univo Pharmaceuticals.

Univo levert momenteel aan 95 apotheken in het hele land medicinale cannabis, maar is begonnen met de ontwikkeling van een geheel nieuwe reeks recreatieve producten.

“We hebben alle grondstoffen, we hebben de productie- en distributiecentra”, zegt Bitton. “We hebben de infrastructuur die nodig is om meteen naar apotheekwinkels te gaan.”

Mogelijk later uitbreiding voor de Israëlische cannabisindustrie richting de Europese markt.

Net als Intelicanna onderzoekt Univo ook de mogelijkheden om producten naar het Verenigd Koninkrijk en andere Europese markten te exporteren. Regels voor de import en export van cannabis zijn echter een uiterst lastig legaal landschap om doorheen te navigeren.

Elk land heeft zijn eigen importregels en Israël heeft pas een paar maanden geleden groen licht gegeven voor de export.

Volgens Weinstock, van het advocatenkantoor Weinstock-Zehavi & Co., hebben verschillende bedrijven al licenties aangevraagd en zijn ze begonnen met het leggen van de basis voor export naar Europa, waaronder Cronos Israel en Cannasure Therapeutics.

Importeren naar Israël wordt in de nabije toekomst waarschijnlijk bijna onmogelijk, voegde ze eraan toe, vooral omdat telers bij de regering lobbyen om protectionistische maatregelen te nemen.

“We willen de Israëlische cannabisindustrie niet doden, dus het zal erg moeilijk worden om cannabis naar Israël te importeren”, zegt Weinstock. “De oorlog begon vijf jaar geleden, maar ik denk dat de sterkste, grootste en beste kwaliteit zal overleven.”

Bronnen o.a. CannabisBusinessExec (EN), Harrisbricken (EN), Mondaq (EN), TheMediaLine (EN), YnetNews (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]