skip to Main Content
Menu
Amerikaans Congrescomité Neemt Wetgeving Aan Om Cannabis Te Decriminaliseren Op Federaal Niveau

Amerikaans congrescomité neemt wetgeving aan om cannabis te decriminaliseren op federaal niveau

Aandelen van marihuanabedrijven stegen donderdag nadat het Amerikaans congrescomité een wetgeving aannam om cannabis te decriminaliseren. Daarmee komt het dichter bij goedkeuring door het ‘Democratic-controlled House of Representatives’.

Het wetsvoorstel dat eind oktober werd aangenomen, in het House Judiciary Committee, stuurde aandelen van Canopy Growth (WEED.TO), Aurora Cannabis (ACB.TO), Aphria Inc (APHA.TO) en Tilray Inc (TLRY.O) naar stijgingen tussen de tussen 8% en 15%.

“We denken dat federale legalisatie een groot positief effect zal hebben op het beleggerssentiment rond cannabisaandelen, die gehavend zijn door overaanbod en een steile prijsdaling van wiet sinds het legaal werd in Canada,” zei Garrett Nelson, senior equity analist bij CFRA Research.

Nieuwe wet

De goedkeuring komt twee maanden nadat het Huis een wetsvoorstel heeft aangenomen om wetgeving te bevorderen die banken in staat zou stellen diensten te verlenen aan cannabisbedrijven in staten waar wiet legaal is. Deze nieuw wet stelt Amerikaanse staten in staat om hun eigen beleid te bepalen en tegelijkertijd de federale marihuana-veroordelingen en arrestaties uit te bannen.

Bovendien zal de wet een federale omzetbelasting van 5% toestaan ​​op marihuanaproducten die vervaardigd zijn of geïmporteerd worden in de Verenigde Staten. Echter zijn analisten sceptisch over de toekomst van de wet. “Het is zo’n vroege stap in een lang proces dat er op korte termijn geen implicaties zijn voor cannabisvoorraden. De Senaat zal het waarschijnlijk niet goedkeuren, zelfs als het Huis dat zou doen”, zei Alan Brochstein, managing partner bij New Cannabis Ventures.

Aandelen in de sector zijn dit jaar met meer dan 25% gedaald. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de langzame uitrol van cannabiswinkels, overaanbod in Canada en onzekerheden met betrekking tot de Amerikaanse wet- en regelgeving. Wietbedrijven hebben veel geld uitgegeven om uit te breiden en partnerschappen te sluiten in de Verenigde Staten. Daarbij vertrouwen ze erop dat steeds meer staten cannabis legaliseren voor zowel recreatief als medisch gebruik. Momenteel hebben 11 Amerikaanse staten marihuana gelegaliseerd voor recreatief gebruik, terwijl 33 staten het voor medische doeleinden hebben goedgekeurd.

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top