Home DrugsPsychedelica Wat zijn magic mushrooms?

Wat zijn magic mushrooms?

door Ties Inc.

2020-05-06-Wat zijn magic mushrooms?

Een magic mushroom is een paddenstoel die psilocybine en psilocine bevat. Psilocybine, het actieve ingrediënt in paddo’s, is een hallucinogeen. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het visuele of auditieve hallucinaties veroorzaakt, maar veranderingen in de sensuele perceptie van de omgeving teweeg brengt.

Er wordt aangenomen dat er wereldwijd ongeveer 150 soorten ‘paddo’s’ of magic mushrooms zijn, waarvan ongeveer een dozijn in Europa. Maar veel giftige paddenstoelen lijken erg op ‘paddo’s’ en het is gemakkelijk voor ‘plukkers’ om ze te verwarren. Soms met fatale gevolgen, want veel paddenstoelen zijn giftig.

Tripeffecten

Paddenstoelen zijn een natuurproduct en de werkzame stof kan per soort flink verschillen. In Nederland is het gebruik van truffels toegestaan en deze worden dan ook verkocht in de smartshops. Wel is ’truffel’ een verwarrende naam omdat de truffel eigenlijk een niet hallucinogene ondergronds groeiende paddenstoel is. Het product dat je in de smartshop koopt is dan ook eigenlijk een sclerotia oftewel een verdikking van de schimmeldraad van de paddenstoel. Deze worden ook wel tripknollen genoemd. Deze bevatten net als paddo’s psilocine en en psilocybine en vrij verkrijgbaar. Vanaf 2008 is de verkoop van paddenstoelen die deze stoffen bevatten verboden. Sclerotia vallen echter niet onder de Opiumwet.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter