Home Cannabis Wetenschappers kweken supersterke cannabisstof

Wetenschappers kweken supersterke cannabisstof

door Team Inc.

cannabis-top

Het Israëlische biotechbedrijf BioHarvest beweert een stof te hebben gekweekt die alle actieve ingrediënten van cannabis bevat. Het zou 12 keer krachtiger zijn en bovendien een stuk milieuvriendelijker dan het kweken van normale planten.

Het bedrijf kondigt de uitvinding aan als een doorbraak die medicinale cannabis goedkoper en milieuvriendelijker zou kunnen maken, omdat er lang niet zoveel water of kunstmest voor nodig. Ilan Sobel, CEO van BioHarvest: “We ‘kweken’ ze in enorme bioreactoren in slechts drie weken – terwijl gewone cannabis 14 tot 23 weken duurt. Onze technologie kan ook de niveaus van actieve ingrediënten, als percentage van het gewicht, aanzienlijk verhogen in vergelijking met wat normaal in de plant wordt aangetroffen.”

Samenstelling van cannabis

“Door specifieke omstandigheden aan te passen waaraan de cellen worden blootgesteld, kunnen we verschillende gewenste samenstellingen van actieve ingrediënten creëren, wat betekent dat we de verschillende cannabinoïden [verbindingen] kunnen afstellen”, vertelde Sobel aan de Times of Israel.

De stof vereist ook geen genetische modificatie en repliceert perfect alle CBD-, THC- en kleinere cannabinoïde-verbindingen die worden aangetroffen in natuurlijk gekweekte wiet. Bovendien is er vel minder water nodig en 90 procent minder ruimte volgens berekeningen van BioHarvest om dezelfde hoeveelheid te produceren in vergelijking met normale planten.

Het bedrijf heeft licenties aangevraagd om het product in de Vs en in Israël voor medische doeleinden te verkopen. De vraag is natuurlijk of de stof wordt goedgekeurd en of mensen het daadwerkelijk willen proberen. BioHarvest beweert dat de stof ervan kan worden gerookt, in pil- of druppelvorm kan worden ingenomen of in kauwgom kan worden gebruikt. BioHarvest is zelfs van plan om zijn producten in de ruimte te testen, na een samenwerking met de gepensioneerde Canadese astronaut Chris Hadfield.

Bron: futurism.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter