skip to Main Content
Menu
Wetgeving En Export Van Medicinale Cannabis In Spanje

Wetgeving en export van medicinale cannabis in Spanje

Spread the love ✌🏼

Spanje was een van de eerste landen in Europa die het persoonlijk gebruik en de teelt van cannabis decriminaliseerde. Wetgeving staat ook het kweken en persoonlijk gebruik van cannabis toe om recreatieve en medische redenen. In een groot deel van het land profiteren patiënten echter niet van de medicinale cannabisinfrastructuur.

Volgens de Spaanse wetgeving is cannabisteelt in een ‘privé-omgeving’ (zoals je eigen huis) gedecriminaliseerd. De planten moeten echter alleen voor persoonlijk gebruik bedoeld zijn, medicinaal of recreatief. Als je betrapt wordt op de teelt van een aanzienlijk aantal planten (er staat geen exact getal in de wet) en de overheid beslist dat je van plan was om de cannabis te verkopen of te verspreiden, kun je vervolgd worden voor drugssmokkel.

Medicinale cannabisexport

Er zijn een aantal faciliteiten in Spanje die zich toeleggen op de productie van medicinale cannabis, maar bijna allemaal gericht op de export. Het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (AEMPS) heeft onlangs nog een exportvergunning verleend aan het in Spanje gevestigde bedrijf Medalchemy. Het bedrijf is eigendom van het in het VK gevestigde Europese medicinale cannabisbedrijf Emmac Life Sciences Ltd.

Met de nieuwe licentie kan Medalchemy verschillende medicinale cannabisproducten exporteren van Spanje naar andere landen waar de wetgeving dit toestaat. Medalchemy kreeg de licentie omdat het voldoet aan de productienormen die nodig zijn voor de productie van cannabisproducten voor medische doeleinden.

Antonio Costanzo, CEO van EMMAC, zei in een persbericht:
“Dit is een mijlpaal voor EMMAC en is de verwezenlijking van onze visie om een ​​verticaal geïntegreerde multinationale operatie te creëren. We richten ons nu op het opschalen van de productie van onze medicinale cannabisexport om te voldoen aan de groeiende vraag van patiënten.”

Emmac Life Sciences Ltd is Europa’s toonaangevende producent en leverancier van medicinale cannabisproducten. Medalchemy is de volledige GMP-gecertificeerde fabrikant van het bedrijf, gevestigd in Alicante, Spanje.
Maar terwijl medicinale cannabisproducten routinematig worden geëxporteerd naar andere delen van de wereld, mist Spanje een eigen toeleveringssector. Het is in Spanje technisch legaal om cannabis te gebruiken – voor zowel medische als recreatieve doeleinden – in je eigen huis en privébezit. Gebruik in het openbaar is strafbaar. Het leveren en verkopen van cannabis blijft verboden in Spanje.

Bronnen canex.co.uk en sensiseeds (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top