Home Cannabis Wietrokende toeristen niet welkom in Thailand

Wietrokende toeristen niet welkom in Thailand

door Team Inc.

2022-08-18-Wietrokende toeristen niet welkom in Thailand

De Thaise minister van Volksgezondheid ontmoedigde woensdag toeristen om het land alleen te bezoeken om wiet te roken, slechts twee maanden nadat nieuwe wetten waren aangenomen die de drug grotendeels hebben gedecriminaliseerd.

“We verwelkomen dat soort toeristen niet”, vertelde Anutin Charnvirakul aan verslaggevers toen hem werd gevraagd naar recreatief marihuanagebruik onder buitenlandse bezoekers. In 2018 werd Thailand het eerste Zuidoost-Aziatische land dat cannabis voor medisch gebruik legaliseerde. In juni werd gebruik onder niet-patiënten gedecriminaliseerd, wat leidde tot wijdverbreid recreatief gebruik.

Boete voor openbaar wiet roken

Ondanks de pleidooien van de regering om niet high te worden, zijn cannabisbedrijven met speciale rookruimtes een hit bij de lokale bevolking en bezoekers. Maar degenen die in het openbaar wiet roken, riskeren een gevangenisstraf van drie maanden of boetes tot 25.000 baht ($ 705.82).

De opmerkingen van Anutin komen zelfs als buitenlandse toerisme begint aan te trekken in het van de reissector afhankelijke land. De op een na grootste economie van Zuidoost-Azië verwacht dit jaar 8 tot 10 miljoen toeristen, boven een eerdere voorspelling van 7 miljoen.

Vorig jaar verminderde de pandemie het aantal buitenlandse aankomsten tot slechts 428.000, vergeleken met een record van bijna 40 miljoen in 2019. Thailand heeft zijn cannabisbeleid opgesteld rond de industrie van 28 miljard baht ($ 790,29 miljoen) die is gericht op medische en gezondheidsvoordelen van wiet.

Anutin zei echter dat recreatief gebruik kan worden onderzocht zodra er een beter begrip van de drug is. “Misschien komt het in de nabije toekomst”, zei hij. Het cannabisbeleid van Thailand heeft ook de belangstelling getrokken van regionale buren zoals Maleisië, dat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden bestudeert.

Bron: Reuters (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter