skip to Main Content
Menu
7 Redenen Waarom Cannabisolie Zo Populair Is!

7 redenen waarom cannabisolie zo populair is!

Spread the love ✌🏼

Je kunt er de laatste jaren niet meer omheen: je ziet cannabisolie zowel in de traditionele media als op de social media bijna wekelijks terugkomen. Het gebruik van deze olie wordt steeds makkelijker aanvaard als ‘normaal’ en ook de gezondheidsvoordelen van deze olie worden steeds beter bekend. Het gebruik van cannabisolie is tegenwoordig zo normaal dat je het gewoon online kunt bestellen. Maar om welke redenen is cannabisolie nu eigenlijk zo populair?

 1. Gezondheidsvoordelen
  Het gebruik van cannabisolie heeft ontzettend veel medicinale voordelen. Zo kan het chronische pijn verminderen, helpt het epilepsiepatiënten met hun aanvallen, vermindert het stress, kan het misselijkheid en overgeven tegengaan en bevordert het de slaap.
 1. Europese legaliteit
  In Zwitserland vind je de sigaretten met cannabinoïden gewoon in de supermarkt naast de normale sigaretten. Zelfs in landen als Ierland wordt er actief gedebatteerd over de legalisering van cannabisolie. Steeds meer Europese landen vechten om de legaliteit van dit natuurlijke middel, en het wordt dan ook steeds vaker geaccepteerd als normaal zijnde.
 1. Geen high
  In tegenstelling tot andere middelen als hasj of marihuana zorgt de cannabisolie ervoor dat de gebruiker geen high ervaart. Enkel de fysieke voordelen zijn te merken, terwijl het mentale en emotionele deel van ons wezen scherp en alert blijft.
 1. Goede verkrijgbaarheid
  Door de algemene acceptatie van cannabisolie is de olie ook steeds makkelijker verkrijgbaar. Je hoeft geen coffeeshop in te duiken om deze olie te verkrijgen; je kunt deze gewoon online bestellen of via recept ophalen bij de apotheek.
 1. Eeuwenoude genezing
  Cannabisolie is niet nieuw in de wereld. Hoewel het de laatste jaren pas actief aanwezig is in het nieuws, en de effecten regelmatig onderzocht worden, wordt het al eeuwenlang gebruikt. Het werd pas in de jaren 90 herontdekt door Rick Simpson, die hiermee hoofdpijn en beginnende huidkanker probeerde te verminderen. De resultaten waren succesvol en vanaf dat moment werd cannabisolie opgenomen in het nieuws en groeide de populariteit.
 1. Wetenschappelijk bewijs
  Voor alle mensen die ooit nog twijfelden over het gebruik van de olie, is het wetenschappelijke bewijs dat inmiddels verzameld is genoeg reden om de olie alsnog aan te schaffen. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen verbeteringen aan.
 1. Bruikbaarheid
  De olie kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Van biobrandstof en woning panelen tot een warm kopje thee en een heerlijk sap. De woningen op basis van deze plant worden trouwens als energiezuinig bestempeld: de hennep heeft vele ademende en isolerende eigenschappen.

Lees het volledige artikel op Health.nl (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top