Home Cannabis 7 Industrieën die cannabis een obstakel vinden

7 Industrieën die cannabis een obstakel vinden

door drugsinc

7 Industrieën die cannabis een obstakel vinden

Cannabis is niet alleen beperkt tot legale staten. In feite is CBD nu bijna overal aanwezig in de vorm van eetwaren, schoonheids- en wellnessproducten, dranken, zalven, snoep, enz. En waarom niet? Zeker wanneer het je kan helpen bij het behandelen van angst, spierpijn, slaapverlies, toevallen, huidaandoeningen en vele andere ernstige ziekten – en dit zonder je high te maken.

Aan de andere kant geeft deze veelzijdige aard van cannabis zware concurrentie en verstoren daarmee toch een aantal industrieën.

Hieronder zijn 7 van dergelijke industrieën te zien die cannabis eerder als een belemmering zien:

Billboard – reclameborden met advertenties

Het adverteren van cannabisproducten is een complex proces vanwege de uiteenlopende richtlijnen van staten en landen waar het (als medicijn) legaal is. Niet veel reclamebureaus op billboards nemen graag projecten op zich waarbij ze cannabisgerelateerde boards op winkels en langs wegen plaatsen.

Plastic

Hennep is een geweldig milieuvriendelijk alternatief voor plastic, en nu de Farm Bill van 2018 (in Amerika) de productie van dit soort alternatieven heeft gelegaliseerd, zijn veel innovators op zoek naar manieren om hennep te gebruiken in plaats van de ‘dreiging’.

Papier

Nou, niet alleen voor plastic, maar ook voor papier kan hennep als een alternatieve grondstof dienen. Opvallend bijvoorbeeld is dat 1 hectare industriële hennep bijna 4 keer de hoeveelheid papier produceert dat een acre van bomen doet.

Biodiesel

Sojabonen zijn ‘niets’ als het gaat om het produceren van biodiesel. Net als het bovenstaande punt, kan een hectare hennep zo veel als 4 keer de olie produceren die een hectare van sojabonen kan produceren. De dag nadert dus snel dat hennep de primaire bron wordt voor het verkrijgen van biodiesel.

Banken

Aangezien cannabis nog steeds federaal (in de Verenigde Staten) illegaal is, verstrekken de banken daar gewoonlijk geen leningen aan zelfs legale cannabisbedrijven, omdat ze altijd het risico lopen tegen het witwassen van geld aan te lopen. Dingen kunnen snel veranderen, maar tot die tijd blijft cannabis een obstakel voor het bankwezen en bankieren in het algemeen.

Verpakkingen

Deze industrie wordt niet vanwege een negatieve reden maar vanwege de grote vraag verstoord. Volgens CB Insights kan de cannabisverpakkingsindustrie tegen 2026 een waarde van ongeveer $ 5 miljard bereiken. Een mooi alternatief voor o.a. plastic dus zou je zeggen.

Textiel

Hennep is zeer flexibel op het gebied van stoffen. Noem elk materiaal – katoen, wol, denim, athleisure-kleding – en je zult verrast zijn om te weten dat weefsels op basis van hennep ze kunnen vervangen.

Lees het volledige artikel op Huffs & Puffs (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter