Home Cannabis Bank of America sluit bankrekening van FDA-goedgekeurd cannabisonderzoeksbureau

Bank of America sluit bankrekening van FDA-goedgekeurd cannabisonderzoeksbureau

door Ties Inc.

2021-10-23-Bank of America sluit bankrekening van FDA-goedgekeurd cannabisonderzoeksbureau

Cannabisbankieren blijft illegaal volgens de federale wetgeving hoewel het programma van het Scottsdale Research Institute (SRI) goedgekeurd werd door de FDA. Bank of America heeft het SRI laten weten dat het zijn bankrekening volgende maand zal sluiten.

In een brief aan het Scottsdale Research Institute die op sociale media werd geplaatst, zei Bank of America BAC, -0,55% dat het de bankdiensten in 21 dagen zou beperken en het permanent zou sluiten op 12 november. Deze beslissing is definitief en zal niet worden heroverwogen.

“Bank of America sluit het account van een federaal erkende cannabisonderzoeker”, zei Dr. Sue Sisley vrijdag op haar Twitter-pagina. “SRI voert door de FDA goedgekeurde gecontroleerde onderzoeken uit om cannabis te evalueren als medicijn voor de behandeling van pijn / PTSS bij militaire veteranen en terminaal zieke patiënten. Ons onderzoek wordtTRAGISCH stopgezet.”

Erkend cannabisbedrijf gedupeerd

Deze tweet leverde veel reacties op. Voornamelijk veel kritiek op Bank of America werd geuit. Sommige mensen zeiden dat ze hun creditcard bij de bank zouden annuleren. Een woordvoerder van de bank waarmee MarketWatch contact heeft opgenomen, gaf geen commentaar.

Sisley, een psychiater en president van het Scottsdale Research Institute (SRI), nam in haar tweet een foto op van haar gecontroleerde substantieregistratie certificaat van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration. De SRI won de aanduiding dit jaar na een juridische strijd met de Amerikaanse regering voor het recht om cannabis te produceren voor medische tests. Scottsdale Research Institute beoordeelt momenteel biedingen van andere financiële instellingen, volgens een artikel van Marijuana Moment.

“We wilden gewoon het wangedrag van deze grote banken aan het licht brengen”, vertelde Sisley. Het Scottsdale Research Institute wil bekendmaken dat zelfs federaal legale operaties het doelwit zijn van deze grote banken die weigeren naar de federale regelgevende documenten te kijken.”

Sisley speculeerde dat publiciteit rond de toevoeging van psychoactieve paddenstoelen of psilocybine aan het onderzoek van Scottsdale Research Institute de bank misschien heeft aangezet tot actie, maar de bank gaf nul rechtvaardiging.

Het bedrijf is al 10 jaar openhartig bij Bank of America over het gebruik van cannabis. Het gebruikte oorspronkelijk cannabis van de Universiteit van Mississippi voor zijn studies, maar kreeg toen het recht om zijn eigen marihuana te kweken.

Lees meer op marketwatch.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter