Ierland zou ‘een belangrijke speler’ in de cannabis productie kunnen zijn

door drugsinc

Ierland zou 'een belangrijke speler' in de cannabis productie kunnen zijn

E-mails bewijzen dat Ierse boeren contact hebben opgenomen met het ministerie van Volksgezondheid om te praten over de volgende stappen, waardoor Ierland mogelijk onmiddellijk de volgende Europese grootmacht op het gebied van cannabis kan worden.

Ierland heeft een gouden kans om een “belangrijke speler” te worden in de productie van medicinale cannabis op industriële schaal, zei de boerengemeenschap tegen de regering.

Een ambtenaar van de Irish Farmers Association vertelde het ministerie van Volksgezondheid dat Ierland de VS en Canada zou kunnen volgen bij de productie van “industriële hennep, CBD-olie en medicinale cannabis” als er wetten zouden worden gewijzigd.

Na een succesvol verzoek om vrijheid van informatie (FOI), heeft The Times de details vrijgegeven van een uitwisseling tussen ambtenaren die de boeren vertegenwoordigen en de regering.

Fintan Conway, uitvoerend secretaris van de Irish Farmers Association, beweerde in een bericht aan Marie Egan, een apotheker op het gebied van geneesmiddelen, gecontroleerde medicijnen en apotheek van de gezondheidsafdeling, dat Ierland de volgende koploper zou kunnen worden in de productie van medicinale cannabis.

Hij zei: “Ierland is geografisch en politiek goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden op de zich ontwikkelende internationale markt voor industriële hennep, CBD-olie en medicinale cannabis”.

“Maar om het gewas en de industrie zijn volledige productie en economisch potentieel te laten realiseren, moet het juiste regelgevingskader worden ingevoerd.”

Cannabis wetgeving in Ierland

In Ierland is recreatief cannabisgebruik, net als in de overgrote meerderheid van de landen in de wereld, ten strengste verboden.

Medicinale cannabis vermeldt volgens de Misuse of Drugs Act 1977 cannabis, cannabishars, cannabinol en zijn derivaten als schema 1-medicijnen.

Ierland in de (medicinale) cannabis

Mensen die aan chronische pijn lijden, kunnen echter toestemming krijgen om medicinale cannabis te gebruiken als hun aanvraag is goedgekeurd door de minister van Volksgezondheid.

De heer Conway zei dat Ierland cannabiszaden buiten de EU kon kopen, wat volgens hem een gouden kans zou zijn voor bedrijven in de cannabisindustrie in het hele land.

Hij beweerde ook dat Ierland zich bij de VS en Canada zou kunnen aansluiten en vanaf het begin producten van hogere kwaliteit zou ontwikkelen.

Hij zei: “Deze zaden zijn momenteel niet beschikbaar voor EU-boeren. Het volgen van een dergelijk pad zou de Ierse producenten een aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren”.

“Op basis van het huidige CBD-gehalte van hennepbloemen van 3-5 procent CBD, kan een boer ongeveer € 5.000 per ton van de bloem verwachten.

“Als Ierland rassen met een veel hoger CBD-gehalte zou goedkeuren – met inachtneming van de THC-limiet van 0,3 procent – tot wel 15 procent, zou dit potentieel een verdrievoudigd rendement kunnen opleveren.”

Volgens de heer Conway is het niet hebben van een lage wettelijke THC-limiet in Ierland een enorme barrière, en het belet het land te bloeien.

Hij sprak zijn onenigheid uit met de Ierse regelgeving, die de CBD-producten zelfs met een kleine hoeveelheid THC gecategoriseerd als gereguleerde stoffen.

Mevrouw Egan van de gezondheidsafdeling ontweek de kogel en zei: “Tot op heden heeft het beleid de teelt van cannabis voor medische doeleinden buiten onderzoeksdoeleinden niet toegestaan, en er zijn geen licenties voor deze activiteit afgegeven.”

Ze voegde eraan toe dat de heer Conway moet praten met The Health Products Regulatory Authority (HPRA) als hij geïnteresseerd is in het medicinale cannabisprogramma, dat door de toenmalige minister van Volksgezondheid als pilot is uitgevoerd.

Bronnen o.a. Canex (EN), NewsTalk (EN), TheTimes (EN), TopShelf (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]