Home Cannabis Canadees bedrijf krijgt vergunning om cannabis te produceren in Mexico

Canadees bedrijf krijgt vergunning om cannabis te produceren in Mexico

door Team Inc.

cannabis-teelt-Mexico

Mexico zet de volgende stap in cannabislegalisering. Donderdag kreeg het Canadese Xebra Brands (XBRA.CD) als eerste bedrijf groen licht om cannabis in Mexico te telen, verwerken, produceren en op de markt te brengen.

Deze vergunningen markeren de laatste stap in een belangrijke verschuiving weg van de decennialange criminalisering van de plant door Mexico. Ooit was de wietplant een belangrijke bron van inkomsten voor drugsbendes. De Mexicaanse gezondheidsregulator COFEPRIS liet in een gezamenlijke verklaring met het ministerie van Binnenlandse Zaken dat zij niet konden instaan ​​voor de veiligheid van de plannen van het bedrijf.

Groen licht voor cannabis en CBD

COFEPRIS moest de vergunningen goedkeuren nadat het Hooggerechtshof van Mexico eind 2021 de dochteronderneming van Xebra Brands, Desart MX, gedeeltelijk groen licht had gegeven om zaden te importeren en cannabisproducten te kweken, verwerken, verkopen en exporteren met 1% of minder THC, de psychoactieve stof van de plant.

Desart MX richt zich echter meer op het op de markt brengen van producten met cannabidiol (CBD) om aandoeningen zoals slapeloosheid, pijn en angst te behandelen. COFEPRIS heeft eind februari de definitieve goedkeuring verleend, aldus het bedrijf.

“Dit is een belangrijk moment voor cannabis wereldwijd”, zei Jay Garnett, CEO van Xebra Brands, in de verklaring. Xebra Brands zei dat het actief op zoek is naar landbouwgrond en een locatie om een ​​extractiefaciliteit te bouwen om CBD-rijke hennepderivaten te produceren. In een interview met Reuters eind 2021 zei de voormalige president van het bedrijf dat regelgevende autorisaties Mexico zouden positioneren als de belangrijkste Noord-Amerikaanse speler in de branche. In 2021 keurden de Mexicaanse wetgevers een wet goed om cannabis voor recreatief, wetenschappelijk, medisch en industrieel gebruik te decriminaliseren.

Bron: reuters.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter