Canadese cannabis startup haalt 2,2 miljoen binnen voor productie van eerste echte hennepbiertje

door Team Inc.

2020-04-21-Canadese cannabis start-up haalt 2,2 miljoen binnen voor productie van eerste echte hennepbiertje

De Canadese startup Province Brands, gespecialiseerd in cannabisdranken, heeft 2,2 miljoen Canadese dollars opgehaald van een particuliere investeerder in San-Fransisco. Een fraai bedrag voor de lancering van ’s werelds eerste bier gebrouwen op basis van hennep in plaats van gerst of granen.

“De financiering zal ons helpen de bouw van fase 1 van onze brouwerij van 123.000 vierkante meter te voltooien en ons in staat stellen aanvullende licenties van Health Canada te ontvangen”, aldus Jennifer Thomas, mede-oprichter van Province Brands. Province Brands ontving eind 2019 zijn onderzoeks- en ontwikkelingslicentie van Health Canada, waardoor het eindelijk cannabisbier kon produceren en verkopen.

Eerste echte hennepbier ter wereld

Province Brands breidt nu haar activiteiten uit om Cambridge Bay Canadian Hemp Lager te lanceren, wat volgens Thomas het eerste bier ter wereld is dat uit hennep wordt gebrouwen in plaats van gerst of ‘granen’. Het bier bevat geen THC of CBD en kan daarom legaal worden verkocht in alle winkels waar normaal alcohol wordt verkocht. Het beweert het eerste bedrijf ter wereld te zijn dat bieren produceert die volledig op basis van cannabisplant zijn gebrouwen. Het heeft een aantal patenten om bieren te brouwen met cannabisstelen en stelen van cannabis die overblijven nadat de toppen in Canada zijn verkocht voor recreatief gebruik.

Sinds de lancering in 2016 heeft Province ook een distributieovereenkomst getekend met Ayre Resorts, dat in 2021 haar eerste resort in Antigua opent. De oprichters hebben ook ambities om in Europa cannabisbier te brouwen en te verkopen. Het bedrijf benoemde afgelopen augustus Niall Phelan, die medeoprichter was van Rye River Brewing in County Kildare, Ierland, als chief operating officer. Phelan zei destijds dat het bedrijf overweegt een Europees hoofdkantoor in Ierland te bouwen, inclusief een productiefaciliteit.

Lees meer op thedrinksbusiness.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]