skip to Main Content
Menu
De Ultieme Gids Naar De Turkey Tail Paddenstoel

De Ultieme Gids naar de Turkey Tail paddenstoel

Spread the love ✌🏼

Streef je naar een lang leven vol bloei? Bekijk dan eens de Turkey Tail Mushroom welke je naar het volgende niveau zou kunnen tillen…

Denk er eens over na, hoe lang bestaat de schimmel al? … EEUWEN! Als je al zo lang bestond, had je waarschijnlijk ook een vrij goed idee hoe je ook gezond kunt zijn.

Hoe lang bestaan schimmels en paddestoelen al? Al eeuwen worden deze gebruikt door allerlei bevolkingsgroepen vanwege hun helende krachten ter verbetering van de algehele gezondheid of aanpak van kwalen.

In dit artikel gaan we in op de Turkey Tail Mushroom, waar deze ook volgens de wetenschap goed voor is en waar deze voor gebruikt kan worden.

Wat is de Turkey Tail Mushroom alias “Trametes Versicolor”?

Turkey Tail Mushroom, in de wetenschappelijke wereld bekend als “Trametes versicolor, Coriolus versicolor en Polyporus versicolor”, is een schimmel die wereldwijd op dode stammen groeit en ons zijn immuunversterkende eigenschappen geeft. De potentie ervan is zo groot dat er verschillende veelbelovende onderzoeken zijn gedaan naar Turkey Tail die helpt bij de behandeling van kanker. De naam komt van de bruine, bruine en witte ringen die door de schimmel slaan, waardoor het lijkt op een staart van een kalkoen. Terwijl de term ‘versicolor’ gewoon ‘van vele kleuren’ betekent.

Wat aanvullende achtergrond informatie

Laten we allereerst beginnen met wat achtergrondinformatie over medicinale paddenstoelen zelf …

Aangezien al het leven zelf is gevormd uit schimmel, is het niet ver om te veronderstellen dat we ze ook al vanaf de eerste dagen van de mens hebben opgegeten. Al is het idee om het eerste proefkonijn te moeten zijn voor identificatie van de werkzaamheid van paddestoelen natuurlijk wat minder.

Er zijn zelfs aanwijzingen gevonden dat een neanderthaler-dieet gedeeltelijk bestond uit paddenstoelen, of het nu puur als voedselbron was of voor medicinale doeleinden of misschien zelfs allebei, we weten het niet zeker. Tegenwoordig hebben we het geluk dat we vooruitgang hebben geboekt in onze wetenschap om goed te kijken naar het DNA van onze schimmel en te bepalen wat goed voor ons zal zijn en waarom.

Meer specifiek worden medicinale paddenstoelen al duizenden jaren op grote schaal gebruikt, maar we kunnen nu onze conclusies bevestigen met de wetenschap, waardoor hun superkrachten nog meer autoriteit krijgen. Hoewel er veel verschillende voordelen zijn verbonden aan het dagelijks innemen, is Turkey Tail Mushroom tot dusver het meest bekend om zijn vermogen om te helpen bij de behandeling van kanker.

Turkey Tail is niet een van die alternatieve therapieën die je alleen kunt krijgen van je hippie-dealer in de achtertuin die ook twijfelachtige persoonlijke hygiëne heeft. Het is verkrijgbaar bij de meest gerenommeerde gezondheidswinkels en kruidenbeoefenaars.

Maar wat is Turkey Tail dan precies?

Voor de paddenstoelen-nerds die er zijn, is Turkey Tail een polypore-schimmel, ook wel bekend als ‘bracket fungi’. Het betekent dat het vruchtlichamen vormt vanuit de poriën aan de onderkant en meestal wordt aangetroffen op dode of rottende boomstammen. Ook is deze paddestoel overal wereldwijd te vinden, wat misschien iets te maken heeft met zijn populariteit.

Het zit vol met eiwitgebonden polysacchariden PSK en PSP. Voor degenen die de chemie begrijpen, heb je geen verdere uitleg nodig. Voor de andere, staat dit voor ‘pretty polar popsicles’. Dit kun je natuurlijk op Wiki nazoeken of de verschillende gezondheidsvoordelen (wat de tests aantonen) hieronder lezen.


Gezondheidsvoordelen van Turkey Tail paddenstoelen

Er zijn inmiddels meerdere gezondheidsvoordelen uitgebreid naar voren gekomen en onderzocht, te weten:

 • Immuun booster
 • Lever functie
 • Ademhalingsverbetering
 • Anti-tumor activiteit
 • Spijsvertering
 • Qi
 • Stress management
 • Verbetering darmflora
 • Vol met anti-oxidanten

En dit zijn slechts de algemene voordelen. Om het volledig tot je te nemen, moeten we dieper graven.

In dit onderzoeksartikel “Distribution of Medicinally Important Mushrooms of Mountainous / Northern Areas of Pakistan” schrijven ze …

“Het verbeterde ook het percentage chemotherapie wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen (42 tot 72%)”

Geneest Turkey Tail kanker?

Dit is natuurlijk een gevaarlijke vraag en een nog gevaarlijkere verklaring. Wat de onderzoeken vooral aantonen, is dat er een significant verschil in herstelpercentage is voor patiënten met kanker die ook de Turkey Tail mushrooms gebruiken in combinatie met chemotherapie.

Wanneer een patiënt een chemokuur krijgt, worden alle cellen aangetast, de goede en het slechte, waardoor een patiënt bijna geen immuunsysteem meer heeft. De Turkey Tail paddenstoel, die zo’n geweldige immuunversterker is, helpt patiënten sneller te herstellen en heeft op zijn beurt een sterker immuunsysteem om de kankercellen te bestrijden.

Al met al zal alles wat een krachtige immuunversterker is, een positief doordring effect hebben op alle gebieden van je leven. Een gelukkig lichaam is een gelukkige geest. Als je vitale organen goed werken, heb je meer energie, voel je je positiever en gemotiveerder en over het algemeen meer tevreden. Je uiterlijke verschijning zal ook baat hebben bij een gezond immuunsysteem, verwacht dingen te zien zoals een gezonde huidskleur, heldere ogen, gezond haar en nagels.

Is Turkey Tail eetbaar?

Jazeker! Als je de poedervorm koopt, kun je hem in bijna alles gooien. Hoewel je normaal gesproken waarschijnlijk het kleinste verschil in je koffie proeft, is het nauwelijks iets om op te merken. Je kunt het in je smoothie doen, bij je ontbijt nemen of gewoon wat warm water en er thee mee zetten.

Kun je rauwe Turkey Tail Mushroom eten?

Het is niet erg populair om de Turkey Tail mushroom rauw te eten omdat het behoorlijk taai is en een beetje lastig voor de maag kan zijn. Wat populairder is, is het uitdrogen van de paddenstoelen en ze in een poeder te veranderen.

Neem de juiste versie

Als je voor het eerst aan de slag gaat met de Turkey Tail mushrooms, wees dan zeker dat je de juiste hebt. Er is ook een paddenstoel die er op lijkt in omloop, ook wel “Stereum Ostrea” genoemd, welke niet giftig is maar niet dezelfde eigenschappen heeft als de Turkey Tail mushroom. Doe ook daarom altijd gedegen onderzoek.

Hoe identificeer je de Turkey Tail paddestoel?

Hoewel er een beschrijving en mooie foto’s zijn gegeven om te bekijken, moet je natuurlijk eerst de experts raadplegen. De paddenstoelenexperts kunnen je meer vertellen, waarbij een boek met meer informatie over (wilde) paddestoelen geen kwaad kan.

We hopen dat je meer informatie en aanbevelingen uit dit artikel hebt gekregen – Turkey Tail is een fantastisch natuurlijk supplement en we hopen dat je jarenlang een goede gezondheid en vitaliteit krijgt door het te gebruiken.

Disclaimer: dit is een informatief artikel. Raadpleeg voor gebruik altijd eerst experts en natuurlijk je huisarts, zeker in het geval dat je reeds medicijnen gebruikt of ergens last van hebt.

Bronnen o.a. Healing-Mushrooms (EN), HealthLine (EN), TheBircherBar (EN), WebMD (EN)

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. سیستم ایمنی بدن وظیفه دارد تا بدن ما را از بیماری ها و آسیب ها محافظت کند.
  با استفاده از قارچ شیتاکه و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن بسیاری از بیماری های کوچک و بزرگ دیگر نیز درمان می شوند. طی تحقیقات علمی ای که انجام شده قارچ شیتاکه حتی روی کوچکترین بیماری ها از سرماخوردگی و آنفولانزا گرفته تا بیماری های بزرگی مثل سرطان، هپاتیت، دیابت و بیماری های قلبی عروقی و درمان زگیل تناسلی HPV تاثیرات فوق العاده خوبی داشته است.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top