Cannabinoïden CBC en CBG positieve effecten op maag- en darmkanker

door Team Inc.

2020-02-27-Cannabinoïden CBC en CBG positieve effecten op maag- en darmkanker

Een farmaceutisch bedrijf in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat twee cannabinoïden, cannabichromene (CBC) en cannabigerol (CBG), een positieve invloed hebben op gastro-intestinale kankercellen. Een gastro-intestinale stromale tumor (GIST) is een kwaadaardige tumor in het maag-darmstelsel.

De tumor ontstaat in het bindweefsel van de spijsverteringsorganen. CBC en CBG vertoonden significant verschil met andere cannabinoïden wanneer het gaat over het kapot maken van tumorweefsel (necrose).

Cannabinoïde behandeling

Het bedrijf Cannabis Pharmaceuticals Inc. deed een reeks testen in Israël en maakte onlangs de voorlopige resultaten bekend in Maryland. CTO en mede-oprichter Dr. Eyal Ballan bevestigen de visie van het bedrijf om behandelingen met cannabinoïden te personaliseren. Dr. Ballan zegt dat gastro-intestinale kanker wereldwijd een van de meest voorkomende oorzaken zijn van aan kanker gerelateerde sterfgevallen.

Het bedrijf Cannabics kondigde eerder deze maand een memorandum van overeenstemming te hebben ondertekend met RCK medical Cannabis in Isreaël. Dit om een cannabis chemotype te ontwikkelen gericht op de behandeling van maag-darmkanker. RCKMC is een pionier op het gebied van plantgenetica en heeft veel expertise op dit gebied. Samen met de klinische mogelijkheden van Cannabics is dit een hoopvolle samenwerking en goede stap in medicijnontwikkeling tegen maag- en darmkanker.

Lees meer op candidchronicle.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]