Home Cannabis Studie koppelt zwaar cannabisgebruik aan oncontroleerbaar braken, genaamd “scromiting”

Studie koppelt zwaar cannabisgebruik aan oncontroleerbaar braken, genaamd “scromiting”

door drugsinc

Studie koppelt zwaar cannabisgebruik aan oncontroleerbaar braken, genaamd "scromiting"

VS – Een nieuwe studie wees uit dat er een verband zou kunnen zijn tussen cannabisgebruik en een syndroom dat resulteert in oncontroleerbaar braken en schreeuwen, genaamd “scromiting”, nadat recreatief gebruik in een groot deel van de Verenigde Staten is gelegaliseerd.

Spoedeisende hulpafdelingen in onder andere Colorado de afgelopen maanden een groeiend aantal patiënten gemeld met oncontroleerbaar braken, ook wel bekend als cyclisch brakensyndroom (CVS).

Tussen 2013 en 2018 werden in Colorado meer dan 800.000 mensen opgenomen op ziekenhuisafdelingen voor CVS. Het rapport suggereert dat de aantallen flink toenamen nadat cannabis in 2012 in de staat werd gelegaliseerd.

De onderzoekers zeiden dat braken een symptoom kan zijn van het cannabinoïde hyperemesissyndroom (CHS), een syndroom dat voorkomt bij zware, langdurige cannabisgebruikers.

De auteurs van het onderzoek concludeerden: “De bevindingen van deze studie suggereren dat de legalisering van cannabis in Colorado gepaard gaat met een toename van het jaarlijkse aantal aan braken gerelateerde gezondheidsproblemen met betrekking tot blootstelling aan deze markten”.

“Het kan nuttig zijn voor clinici in de gezondheidszorg om op de hoogte te zijn van het cannabishyperemesissyndroom en indien nodig te informeren naar cannabisgebruik.”

Een ander onderzoek in 2020 suggereerde ook dat een op de vijf mensen die aan CVS leed, regelmatige cannabisgebruikers waren.

Scromiting: oncontroleerbaar schreeuwen en braken

Dit is niet nieuw. Een paar maanden geleden werd al “een nieuwe, mysterieuze aandoening” gemeld, die de bijnaam “scromiting” heeft gekregen, omdat veel voorkomende symptomen naar verluidt schreeuwen en braken zijn, in opkomst is in delen van de VS waar recreatieve cannabis is gelegaliseerd.

Deze zeldzame bijwerking van cannabisgebruik – beschreven als een psychotische episode – laat gebruikers in heel Amerika hevig braken en ongecontroleerd schreeuwen.

De officiële naam van de aandoening is, niet verwonderlijk, cannabinoid hyperemesis syndrome (CHS), maar gezondheidswerkers noemen het ‘scromiting’.

CHS kan echt zijn en zware gebruikers moeten zich bewust zijn van deze onaangename toestand die kan leiden tot ziekenhuisopname.

Bronnen o.a. AmericanAddictionCenters (EN), Canex (EN), NewsportAcademy (EN), Yahoo (EN)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

bar wakker 29 september 2021 - 11:23

Ik ken niemand met het probleem.
Ook vreemd dat dit niet al sinds de jaren 70 vanuit Nederland bekend is, of op zijn minste de jaren 90 toen de wiet sterker werd. Er zijn vast een aantal langdurig “zware” gebruikers in Nederland.

Men vindt om de paar jaar weer een nieuwe scare rondom cannabis.

In UK is men al jaren goed in het fabriceren van angst rondom cannabis, en daar is het (nog) geen thema, maar we kunnen er op wachten.

Ik denk eerder aan massahysterie en mensen die, evt wat paranoide door teveel wiet, in dit soort dingen gaan geloven en dan wordt het een self-fulfilling prophecy.

Beantwoord

Laat een reactie achter