Cannabis op Bermuda en Barbados: economie moet boost krijgen vanwege COVID-19

door drugsinc

Cannabis op Bermuda en Barbados: economie moet boost krijgen vanwege COVID-19

Gehoopt wordt dat de groeiende cannabisindustrie zal helpen om de economie van sommige Caribische eilanden een broodnodige impuls te geven. Terwijl Barbados zijn deuren heeft geopend voor medicinale cannabisbedrijven, gaan parlementsleden over cannabis op Bermuda debatteren over wetgeving rond cannabisgebruik voor volwassenen.

Meer dan een jaar sinds het parlement van het eiland het gebruik van medicinale cannabis legaliseerde via de Medicinal Cannabis Industry Bill in november 2019, heeft Barbados nu eindelijk bedrijven toegestaan om in januari met de plant te gaan werken.

Deze verschuiving zou kunnen helpen om de broodnodige inkomsten te genereren, aangezien de toeristenindustrie van het land nog steeds wordt gehavend door de aanhoudende Coronavirus-pandemie. Het toerisme is van oudsher een van de grootste bijdragen aan de economie van Barbados, maar veel toeristen blijven nu weg vanwege reisbeperkingen.

De economie is naar schatting met ongeveer 18 procent gekrompen in 2020. Bovendien waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat de Covid-pandemie een enorme impact op de economie zou blijven hebben.

Toen minister van Landbouw en Voedselzekerheid in december de markt voor medicinale cannabis besprak, zei hij: “De industrie moet aan de slag. het wordt mensen toegestaan, (maar) niet iedereen zal tegelijkertijd kunnen starten.

“De economische voordelen zijn iets wat we niet over het hoofd mogen zien. We moeten elke kans die ons nu tegenkomt, benutten, want later zal het er niet zijn. Er zullen veel andere opties bij komen, daarom moeten we onze positie nu gebruiken.”

Cannabis kent een lange geschiedenis in Barbados en de vraag naar medicinale (en recreatieve) cannabis neemt al jaren toe. Hoewel recreatief gebruik in het land ten strengste verboden is, heeft een wet het spirituele gebruik van de drug voor geregistreerde Rastafari’s toegestaan.

Nu de markt voor medicinale cannabis openstaat voor bedrijven, hoopt men dat de ligging van het land tussen de VS / Canada en Europa de verkoop zal helpen opdrijven, zodat de economie weer kan klimmen naar het niveau van vóór COVID-19.

Kamerleden gaan debatteren over cannabis op Bermuda voor volwassenen

Vorige week werd er een debat gevoerd over de cannabiswetgeving en volledige legalisatie van de cannabisplant, welke plaatsvond in het parlement.

Bij het indienen van haar voorstel zei procureur-generaal Kathy Lynn Simmons: “Dit wetsvoorstel zal een wettige regeling inluiden voor al dergelijke activiteiten die – direct of ondergeschikt – zijn aan de teelt, import, export, productie, verkoop, levering, gebruik of transport van cannabis of medicinale cannabis, of producten afgeleid van cannabis of medicinale cannabis op Bermuda”.

Bepalingen in het wetsvoorstel staan ​​legale activiteiten toe met betrekking tot de cannabisplant, medicinale cannabis, cannabisproducten en met cannabis doordrenkte voedingsproducten. Het verleent ook controle-, inspectie- en handhavingsbevoegdheden aan de toezichthouder: de Cannabis Licensing Authority.

2021 02 26 Cannabis op Bermuda en Barbados economie moet boost krijgen vanwege COVID 19 Kamerleden gaan debatteren over cannabis op Bermuda voor volwassenen in artikel
Kamerleden gaan debatteren over cannabis op Bermuda voor volwassenen (afb.)

“De legale activiteiten in verband met cannabis omvatten ook persoonlijk gebruik door volwassenen en consumptie van legaal verkregen materiaal van cannabisplanten, medicinale cannabis, cannabisproducten en met cannabis geïnfundeerde voedingsproducten voor personen van 21 jaar of ouder.”

Verwacht wordt dat legale toegang tot cannabis de illegale handel in cannabis en de daarmee samenhangende schade zal verminderen.

Het gepresenteerde wetsvoorstel is het hoogtepunt van een alomvattend hervormingsproject voor sociale rechtvaardigheid om de cannabiswetten te liberaliseren in overeenstemming met het wereldwijde hedendaagse denken, wetenschappelijk bewijs en overweldigende publieke steun.

Wat er ook gebeurt, Bermuda – een Brits overzees gebied, volgt een continu patroon dat wordt gezien in de legalisering van cannabis over de hele wereld. Sommigen hopen dat dergelijke stappen verdere hervormingen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld kunnen beïnvloeden.

Tot slot over het nieuwe wetsvoorstel voor cannabis op bermuda

De wet is een gewaagde stap. Het vertegenwoordigt een duidelijke indicatie om cannabis te legaliseren en om een kader te creëren voor een nieuwe industrie in Bermuda. Met een wereldwijde cannabisindustrie die een enorme groei doormaakt, aangedreven door een verandering in houding met betrekking tot het gebruik en de voordelen van cannabis, probeert de implementatie van deze wet een evenwicht te vinden tussen de innovaties en kansen die elke nieuwe industrie met zich meebrengt en de gezondheid en veiligheid van de inwoners van Bermuda.

Bronnen o.a. Canex (EN), CannabisWire (EN), MJBizDaily (EN), Mondaq (EN), SFLCN (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]