Onderzoek: MDMA voor behandeling alcoholisme toont daling in gebruik van 80% aan

door drugsinc

Onderzoek: MDMA voor behandeling alcoholisme toon daling in gebruik van 80% aan

De resultaten tonen aan dat MDMA voor behandeling alcoholisme kan worden ingezet en de MDMA-ondersteunde therapie mogelijk effectiever is dan alle huidige behandelingen die tot dusver worden gebruikt om alcoholisme te behandelen.

Na vele jaren van aflopend onderzoek, worden veel recreatieve drugs nu opnieuw onder de loep genomen om hun levensvatbaarheid te testen bij onder andere de behandeling van PTSD, angst en andere ernstige aandoeningen. Zo is de partydrug die bekend staat als MDMA – ookwel 3,4-methyleendioxymethamfetamine – daar een van.

Onderzoekers werken eraan om de drug te legitimeren en het medisch gebruik ervan nieuw leven in te blazen, vooral bij de behandeling van PTSD. Nu hebben de psychiater Ben Sessa en een team van Britse onderzoekers een nieuwe studie gepubliceerd die de rol van MDMA-therapie bij de behandeling en aanpak van alcoholgebruiksstoornissen (Alcohol Use Disorder) beschrijven.

Het onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Psychopharmacology, rapporteert over een baanbrekende klinische studie, die het nog onbenutte potentieel aantoont van door MDMA voor behandeling alcoholisme en ondersteunde psychotherapie bij de behandeling van mensen met alcoholverslaving. Hoewel het nog een kleinschalig onderzoek betreft, is het de eerste die MDMA-therapie test als een behandeling voor verslaving.

De resultaten laten zien dat MDMA-therapie veilig is, goed wordt verdragen en veel effectiever is dan elke huidige behandeling die wordt gebruikt om alcoholisme te bestrijden.

De studie over MDMA voor behandeling alcoholisme uitgelegd met resultaten voor en na

Om deze proof-of-concept-studie uit te voeren, rekruteerden de onderzoekers 14 proefpersonen die leden aan AUD om een ​​veiligheidsprofiel voor de MDMA-therapie vast te stellen. De behandeling duurde acht weken met 10 sessies psychotherapie. Acht sessies waren psychotherapie-afspraken van een uur, terwijl de andere twee MDMA-behandelingen van een dag betroffen.

De onderzoekers meldden dat er geen nadelige reacties op de drugs waren tijdens de behandelsessies noch in de dagen erna. Naast het rapporteren van hoge verdraagbaarheid en veiligheid, onthulde de studie enkele belangrijke bevindingen – zo ook over de zogenaamde “Verschrikkelijke dinsdagen”.

2021 02 25 Onderzoek MDMA voor behandeling alcoholisme toon daling in gebruik van 80 aan De studie over MDMA voor behandeling alcoholisme uitgelegd met resultaten voor en na in artikel
De studie over MDMA voor behandeling alcoholisme uitgelegd met resultaten voor en na (afb.)

Dit therapeutische fenomeen waarbij de gebruiker na twee tot drie dagen na het gebruik van MDMA negatieve stemmingswisselingen ervaart, wordt al jaren gerapporteerd door recreatieve gebruikers. Door de gemoedstoestand van elke proefpersoon zeven dagen na elke sessie te volgen, zagen de onderzoekers dat ze deze post-drugskater niet hadden. Dit suggereert dat “verschrikkelijke dinsdagen” te wijten zou kunnen zijn aan polydrugsgebruik en andere verstorende factoren in plaats van aan de MDMA zelf, zo luidt de hypothese van de onderzoekers.

Bovendien zijn de resultaten uitstekend: vergeleken met een gemiddelde van 130 eenheden alcohol die elke proefpersoon per week normaliter consumeerde aan het begin van de studie, dronk nog maar een kleine 21 procent van de groep negen maanden na de proef meer dan 14 eenheden alcohol per week.

Hoewel dit natuurlijk nog een zeer voorlopig onderzoek is, zijn er meer onderzoeken naar de werkzaamheid van MDMA-therapie in volle gang. Vanaf nu suggereren de resultaten dat MDMA, wanneer het wordt benut via een klinisch therapeutisch programma, kan worden gebruikt als een veelbelovende behandeling tegen alcoholisme. De inzet van MDMA voor behandeling van alcoholisme is veelbelovend!

Bronnen o.a. Independent (EN), InterestingEngineering (EN), SagePub (EN), TheTimes (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]