skip to Main Content
Menu
Cognitieve Verbetering: Hoe Nootropics Jouw Focus En Hersenfunctie Kunnen Stimuleren

Cognitieve Verbetering: Hoe Nootropics jouw focus en hersenfunctie kunnen stimuleren

Vul je voortdurend je koffiekopje bij op het werk, maar voel je er amper wat van en word je er maar weinig door gestimuleerd? Kun je na een kopje koffie gemakkelijk een dutje doen in plaats van je gemotiveerd en klaar te voelen om je werk te doen?

Misschien wil je eens een pauze van het gebruik van koffie nemen om je tolerantie te verlagen en / of meer water te drinken. Soms maakt koffie ons namelijk juist meer moe omdat het ons uitdroogt.

Of je kunt je leven naar een hoger niveau proberen te tillen door de koffie achterwege te laten en cognitieve versterkers toe te voegen aan je dagelijkse routine. Weet je niet wat dat zijn? Geen probleem – ze zijn legaal en we zullen je hieronder alles over hen vertellen.

Wat zijn cognitieve versterkers?

Ook vaak nootropics genoemd, zijn cognitieve versterkers alle soorten chemicaliën die een positief effect kunnen hebben op de mentale helderheid en hersenfunctie.

Het woord ‘nootropics’ gebruikte men vroeger voor verbindingen die aan bepaalde criteria voldeden, maar mensen hebben het woord nu misbruikt en breed ingezet voor allerlei marketingdoeleinden. Des te meer reden om altijd onderzoek te doen voordat je een cognitieve versterker koopt (maar daarover later meer).

Deze verbindingen kunnen van alles zijn, van B-vitamines, die je lichaam nodig heeft (en de meeste mensen te weinig van hebben), tot meer op laboratorium gebaseerde stoffen zoals phenylpiracetam. Deze stof is een van de meest door onderzoek ondersteunde nootropica op de markt.

De geschiedenis van Phenylpiracetam

Phenylpiracetam werd ontwikkeld toen de Sovjet-Unie de race met de VS naar de maan aan ging, als een pil die de geestverwekkende effecten van chronische stress in hun kosmonauten zou behandelen.

De wetenschappers in de Sovjet-laboratoria wilden een stof maken die door de “brain fog” heen kan breken die hoge stress veroorzaakt (wat we allemaal wel eens ervaren) en het voor hersenen gemakkelijker maken om op een gezond niveau te functioneren.

En uit het onderzoek dat gedaan is, doet het dat ook. Er zijn onderzoeken die aantonen dat het ‘cognitieve achteruitgang’ kan voorkomen en vertragen, wat kan gebeuren door chronische stress of meer biologische processen, zoals bij de ontwikkeling van Alzheimer.

Wie kan cognitieve versterkers nemen en welke zijn de moeite?

Als je een student bent die moeite heeft om wakker te blijven in de klas of als de examens eraan komen, kan je overwegen cognitieve versterkers te gebruiken.

Volwassenen die niet langer op school zitten, kunnen ook baat hebben bij het gebruik ervan, vooral als je in een veelgevraagde positie bent waar je te allen tijde mentaal scherp moet zijn.

Het maakt niet uit wie je bent, je moet ervoor zorgen dat je cognitieve versterkers in het laboratorium getest zijn op kwaliteit voordat je ze koopt. Controleer of ze fenylpiracetam in zich hebben en als ze dat niet doen, ontdek dan waarom niet (of overweeg ze uberhaupt niet te kopen).

Net zoals je zou moeten doen bij het toevoegen van een ander supplement aan je routine en gewoontes, probeer niet te veel andere dingen te veranderen (zoals cafeïne-inname of hoeveelheid slaap). Dat zal je verzekeren dat alle cognitieve verbeteringen die je dan misschien opmerkt daadwerklijk van de nootropics zijn en niet van andere veranderingen in je levensstijl tijdens die periode.

Verwacht geen perfectie

Cognitieve versterkers zijn geen magische pil. Net zoals er geen magische pil is voor gewichtsverlies, is er geen permanent directe en gezonde oplossing om scherp te blijven.

Je moet nog steeds fysiek voor jezelf zorgen, voldoende rust krijgen en gehydrateerd blijven. Als je ervoor zorgt dat je al die dingen doet, hebben je cognitieve versterkers de beste kans om te werken, want daarom heb je ze ook in de eerste plaats gekocht!

Bronnen o.a. Lateet (EN), Wikipedia (EN), WRCVBTV (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top