Booming: investeren in cannabisstartups

door Team Inc.

2021-03-22-Booming: investeren in cannabisstartups

Een sterke stijging van de verkoop van cannabis tijdens de pandemie van het coronavirus en de toenemende legalisering van cannabis zorgen voor nieuwe interesse in cannabisgerelateerde startups.

Gedreven door een sterke stijging van het cannabisgebruik tijdens de COVID-19-pandemie, maken ondernemers en investeerders uit de industrie zich op voor een nog grotere groei in de sector nu de legalisatie van cannabis zich verspreidt en de Amerikaanse economie heropent.

Cannabistechnologie

Startups in cannabistechnologie, inclusief degenen die thuisbezorging van wiet mogelijk maakten, kregen een grote boost tijdens de pandemie. Steeds meer Amerikanen maakten gebruik van deze services waardoor de interesse van investeerders ontstond in bedrijven die het hele digitale distributieproces aanbieden of ondersteunen. Van tools voor teeltbeheer tot compliance en e-commercesoftware voor een industrie die nog steeds een juridische grijze zone is op federaal niveau.

Cannabisondernemers zeggen dat ze snel moeten handelen en hun merken moeten opbouwen voordat volledige Amerikaanse legalisatie het speelveld gelijk maakt – een proces waarvan velen verwachten dat het dit jaar op stoom komt.

Herstel cannabis aandelenkoersen

Alles bij elkaar hebben investeerders sinds 2018 meer dan $ 2,5 miljard gestoken in startups van cannabistechnologie in Noord-Amerika. Die interesse komt nu aandelen van beursgenoteerde cannabisbedrijven – waarvan er vele in Canada zijn genoteerd omdat ze uitgesloten zijn van Amerikaanse beurzen – zich beginnen te herstellen na een brute uitverkoop in 2019.

Lees meer op reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]