Home Drugs Coronahype? Jongeren massaal aan gevaarlijke designerdrugs 3-MMC

Coronahype? Jongeren massaal aan gevaarlijke designerdrugs 3-MMC

door Team Inc.

2020-11-09-Coronahype? Jongeren massaal aan gevaarlijke designerdrugs 3-MMC

Met dat het coronavirus langer onder is, neemt de verveling, angst en emotie toe. Daarmee liggen drugsgebruik en verslaving op de loer. De nieuwste hype is 3-MMC, een gevaarlijke drug die op dit moment ‘gewoon’ legaal gebruikt kan worden.

Designerdrugs worden geproduceerd door criminelen die de wet proberen te omzeilen. Door een molecuul te veranderen, staat een drug opeens niet meer op de opiumlijst en is dus legaal. Er wordt hard gewerkt aan een wet die dit grijze gebied – en daarmee de productie van designerdrugs – aan banden legt.

Poes

Op de straat wordt het middel verkocht als Poes. Het lijkt erg op zijn grote broer “Miauw, Miauw” (4-mmc) dat inmiddels wel op de Opiumlijst staat. 3-MMC wordt door tieners als onschuldig gezien, maar het middel lijkt veel op middelen als xtc, cocaïne en speed. Mensen ervaren een euforische high en worden energiek en zelfverzekerder. Toch zijn er veel bijwerkingen als een hoge bloeddruk, paranoia en oververhitting. Waar jaren terug een toename gezien werd in zelfgeproduceerde drugs als GHB, is het nu deze designerdrugs die politie en justitie zorgen baart. Totdat de drugs op de Opiumlijst staat zet de overheid in op bewustwording als het gaat om gezondheidsrisico’s. Zo hopen ze jongeren te weerhouden de drug te proberen.

Drugsgebruik tijdens corona

Hoewel er nog geen wetenschappelijk onderzoek is tussen COVID-19 en verandering in drugsgebruik is de kans aanwezig dat corona een toename in gebruikers veroorzaakt. In deze tijd kampen veel mensen met negatieve emoties, verveling en angst. Het virus heeft een negatieve impact op de geestelijke gezondheid van mensen. Daarom is het goed voor te stellen dat meer mensen hun toevlucht nemen tot drugs om deze lastige periode door te komen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter