Home Gezondheid Stoppen met roken met behulp van nicotinezakjes

Stoppen met roken met behulp van nicotinezakjes

door drugsinc

Stoppen met roken met behulp van nicotinezakjes

Over nicotinezakjes – Elke roker die overweegt te stoppen komt op het punt waarop hij denkt het niet te kunnen. Ineens de sigaretten aan de kant leggen is meestal geen optie, zeker niet voor je omgeving omdat je dan ontzettend chagrijnig wordt. Minderen lijkt dan een goed idee, maar al snel zal je toch weer meer gaan roken dan je had bedacht, en dus is dat ook niet effectief.

Uiteraard heb je dan ook nog de elektrische sigaret. Veel minder schadelijk en een redelijke manier om te stoppen met roken. Echter zijn deze e-smokers niet heel goed voor je, er zijn inmiddels meerdere studies die laten zien dat je deze elektrische sigaretten beter niet kunt gebruiken. Natuurlijk kun je bij de drogist ook terecht voor bijvoorbeeld nicotinekauwgom of nicotinepleisters, waardoor de trek naar een sigaret minder zou moeten worden. Echter is het grootste punt bij het stoppen met roken vaak dat je het mist iets ‘in je mond’ te hebben. Kauwgom zou dan nog kunnen werken, maar daarvan is de smaak meestal niet intens genoeg.

Maar wat kun je dan wel doen om te stoppen met roken, zonder dat je een terugval krijgt? Met behulp van nicotinezakjes is de kans groot dat het je zeker gaat lukken! Je geniet hierbij van een intense smaak, die je zelf kunt bepalen, en je kunt je nicotineverslaving eenvoudig afbouwen zonder dat je doorhebt dat je minder of geen nicotine binnenkrijgt. Hoe dat precies zit, leggen we je in dit artikel uit. 

Wat zijn nicotinezakjes?

Nicotinezakjes zijn kleine zakjes met nicotine en een smaakje, zonder tabak. Deze nicotinezakjes, in de volksmond ook wel snus en pouches genoemd, zijn zo klein dat ze tussen je bovenlip en tandvlees passen. Ze zitten comfortabel, juist omdat ze zo klein zijn, waardoor je bijna niet merkt dat je iets in je mond hebt zitten. Daarnaast komt er geen rook in je longen of belast je anderen in je omgeving met de rook. Dit maakt dat ze erg populair zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende merken te vinden, allemaal met een andere smaak en nicotinegehalte. Daarnaast zijn er ook pouches verkrijgbaar zonder nicotine, wat ideaal is wanneer je wil stoppen met je nicotineverslaving. 

Nog een voordeel van de nicotinezakjes zijn de formaten. Er is tegenwoordig een ‘slim’ formaat verkrijgbaar die tussen je bovenlip en tandvlees past, zonder dat je daar last van hebt. Dit is ideaal, want op deze manier is het een stuk comfortabeler. Ook zijn er veel producenten die verschillende variaties hebben gemaakt van één product. Dit omdat iedereen een andere hoeveelheid nicotine wilt gebruiken. Je kan dus kiezen voor veel nicotine, maar ook voor nagenoeg niks. Zeker wanneer je wil stoppen met roken is dit ideaal. Je begint met pouches die voldoen aan jouw nicotinebehoefte, en je bouwt het vervolgens langzaam af door telkens pouches te bestellen met minder nicotine. 

Dit zorgt ervoor dat je op een gegeven moment alleen nog maar pouches hebt met een smaakje, waar verder geen nicotine meer in zit. Juist doordat de smaak in elk nicotinezakje zo sterk aanwezig is, merk je er vrijwel niets van dat er minder nicotine in zit. Daarnaast is het ook zo dat er in deze nicotinezakjes geen tabak zit, wat je in sigaretten natuurlijk wel hebt. Zodra je stopt met het roken van sigaretten krijg je dus direct geen tabak meer binnen.

Oneindig veel keuze 

Het assortiment nicotinezakjes is erg groot, maar wordt daarnaast ook nog steeds uitgebreid. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, zowel op het gebied van intensiteit als smaak. Zo kan je zelf kiezen hoeveel nicotine je in de zakjes wilt hebben, dus ook wanneer jij met weinig nicotine al tevreden bent kun je hier zeker terecht. Ben je een stevige roker? Dan heb je waarschijnlijk veel nicotine nodig, en ook dat is mogelijk. Er zijn namelijk ook pouches van een aantal merken te verkrijgen met een hoog nicotinegehalte. 

Wat betreft de smaken is er ontzettend veel keus. Of je nou voor een frisse, fruitige of vernieuwende smaak wilt gaan, het kan allemaal. Ben je op zoek naar nicotinezakjes met een frisse smaak, dan kom je al snel uit op mint, eventueel in combinatie met eucalyptus. Zelfs van de mint smaken zijn verschillende versies te vinden, van een licht sterke smaak tot een ontzettend sterke. 

Ga je liever voor een fruitige smaak? Dan kun je echt alle kanten op. Denk hierbij aan smaken als sinaasappel, appel, aardbei of framboos, maar ook minder voorkomende smaken zoals watermeloen. Ook zijn er merken te vinden die verschillende smaken met elkaar hebben gecombineerd, voor een meer unieke beleving. 

Maar dat is nog niet alles! Er zijn namelijk ook nicotinezakjes te vinden met smaken die je vrijwel nooit tegenkomt. Smaken waarvan je misschien wel denkt dat je die nooit zou proberen, maar het uiteindelijk toch gaat doen omdat je nieuwsgierig bent. Denk bijvoorbeeld aan de smaak van Pina Colada. Een cocktail die je normaal gesproken op een strand in de volle zon drinkt terwijl je geniet van je vakantie. Ook zijn er pouches te vinden met Mojito smaak, dropsmaak en bijvoorbeeld koffie.

Pouches met CBD

Naast de normale nicotinezakjes en pouches zonder nicotine, zijn er ook pouches te vinden met CBD. CBD neemt de laatste jaren toe in populariteit en dat is niet zo gek. Deze stof, afkomstig uit de cannabisplant, zorgt namelijk bij veel mensen voor een positieve werking. Het kan zorgen voor een beter nachtrust, want de werkzame stoffen zorgen voor een ontspannende werking waardoor je sneller in je slaapmodus terechtkomt. 

Een andere positieve werking is dat je meer rust in je hoofd kan ervaren, maar daarnaast ook meer energie krijgt. Dit is logisch want wanneer jij een goede nachtrust hebt en rustiger in je hoofd bent, spaart je lichaam meer energie op. Meer energie zorgt ervoor dat je overdag productiever bent en meer concentratie hebt. 

Stoppen met het roken van sigaretten

Naast de verschillende smaken en intensiteit is het grootste voordeel natuurlijk dat je geen sigaretten meer hoeft te roken wanneer je nicotinezakjes gebruikt. Waar je normaal gesproken een sigaret aanstak als je daar behoefte aan had, stop je nu een nicotinezakje in je mond. Heel eenvoudig tussen je tandvlees en bovenlip zodat je er geen last van hebt. Op het moment dat je speeksel in contact komt met het zakje zal de smaak vrijkomen, samen met de nicotine. En dit kan in elke gewenste intensiteit. 

Begin je net met de zakjes, dan zal je nog een hoog nicotinegehalte nodig hebben wanneer je dit met het roken van sigaretten ook had. Er zit geen tabak in de zakjes, wat natuurlijk al een voordeel op zich is, want dat zit in sigaretten uiteraard wel. Nadat je gewend bent aan de zakjes kun je vervolgens de nicotine gaan afbouwen. Hoe snel of langzaam je dat doet, is uiteraard helemaal aan jou. Er zijn pouches te vinden met veel verschillende nicotinegehaltes, dus je kunt elke bestelling een nieuwe samenstelling kiezen als je dat wilt. 

De toegevoegde smaak in de pouches zal altijd de overhand hebben, waardoor je waarschijnlijk niet eens merkt dat je minder nicotine binnenkrijgt. Dit kun je vervolgens net zo lang blijven verlagen tot het moment dat je pouches kunt gaan bestellen zonder nicotine. In deze pouches vind je dus alleen jouw gekozen smaak, en verder niks.

Groot aanbod merken

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet genoeg keuze hebt qua smaken, want er zijn nicotinezakjes te verkrijgen van heel veel verschillende merken, welke ook nog steeds worden aangevuld. Sommige merken richten zich enkel op frisse mint smaken of juist fruitsmaken, en anderen hebben een heel gevarieerd aanbod. Het nieuwste merk is momenteel KLINT, welke niet alleen mint smaken in het assortiment heeft, maar bijvoorbeeld ook honingmeloen, drop, moerbei en granaatappel. Er worden regelmatig nieuwe merken en smaken toegevoegd aan de website, zodat je altijd wat nieuws hebt om uit te proberen. 

Ben je op zoek naar een merk dat pouches verkoopt met een ijskoude, sterke en frisse smaak? Dan zijn de nicotinezakjes van Pablo zeker iets voor jou. Zij staan garant voor een intense ervaring, een sterke, frisse mintsmaak die lang blijft zitten en een hoog nicotinegehalte. Ook het merk Killa valt in deze categorie, en is één van de favorieten op dit gebied. 

Naast de merken die nicotinezakjes verkopen zijn er ook een aantal merken te vinden die zich alleen richten op het verkopen van pouches zonder nicotine. Dit is voor jou ideaal, want je hoeft niet te gaan zoeken maar kan direct naar het betreffende merk toe gaan. Uiteraard zijn de smaken bij deze pouches net zo intens als bij nicotinezakjes, zodat je er goed van kan genieten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter