Home Cannabis Duitsland mogelijk slechts dagen verwijderd van aankondiging Europa’s grootste recreatieve cannabismarkt

Duitsland mogelijk slechts dagen verwijderd van aankondiging Europa’s grootste recreatieve cannabismarkt

door drugsinc

Duitsland mogelijk slecht dagen verwijderd van aankondiging Europa's grootste recreatieve cannabismarkt

De zich vormende Duitse coalitieregering zou enkele dagen verwijderd kunnen zijn van de aankondiging van haar nieuwe cannabisbeleid, dat zeer binnenkort de hele markt zou kunnen bevrijden en recreatief gebruik zou kunnen legaliseren.

Volgens meerdere bronnen naderen de partijen een deal om cannabis voor volwassenen in Duitsland te legaliseren.

De partijen in kwestie, de Groenen, de FDP, de Linkse Partij en de Sociaal-Democraten (SPD) hebben in het verleden allemaal hun steun aan de hervorming van het cannabisbeleid aangekondigd en beweerden dat “de huidige drugsstrategieën op basis van een verbod een mislukking zijn”.

De laatste onderhandelingen gaan over de manier waarop de overheid de markt zal reguleren, zoals welke regels van toepassing zullen zijn op de verkoop, aankoop en het gebruik van cannabis nadat het nieuwe beleid is geïmplementeerd.

Bronnen vertelden dat de uitkomst van de onderhandelingen nog zou kunnen veranderen, maar de partijen richten zich begin december op de vorming van een nieuwe regering onder Olaf Scholz van SDP.

Zoals de krant stelt, als Duitsland recreatief gebruik zou legaliseren, zou de hele Europese markt bruisen.

Duitsland is lange tijd de grootste en belangrijkste markt geweest voor cannabisbedrijven. De mogelijke openstelling voor recreatief gebruik (zeer vroeg in de Europese normen) zou enorme winsten kunnen betekenen en ertoe leiden dat meer landen op het continent zich bij hen aansluiten.

Het gebruik van cannabis is in opkomst – het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EWDD) meldt dat het cannabisgebruik in Duitsland een recordhoogte heeft bereikt. Er wordt aangenomen dat bijna één op de drie volwassenen minstens één keer in hun leven cannabis heeft geprobeerd, terwijl bijna één op de vijf jongvolwassenen het minstens één keer per jaar gebruikt.

Bovendien is gemeld dat meer dan vier miljoen mensen in het land regelmatig cannabis gebruiken.

Als de coalitiepartners het eens worden over de nieuwe regelgeving, kunnen we er vrij zeker van zijn dat Duitsland de komende decennia floreert met cannabis.

De enige vraag die overblijft is welk Europees land de volgende in de rij zal zijn? Italië, waar mogelijk een referendum over de kwestie kan worden gehouden, is een sterke kandidaat. Ook Luxemburg is flink bezig.

Het lijkt erop dat als je nu niet beweegt, je het zult missen. Ambtenaren in Duitsland en Italië weten dat.

Hoe zit het met degenen die andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk of zelfs Nederland leiden?

Bronnen o.a. Bloomberg (EN), Canex (EN), Euronews (EN), Leafie (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter