skip to Main Content
Menu
Eerste Volledig Geautomatiseerde Cannabiskwekerij Ter Wereld

Eerste volledig geautomatiseerde cannabiskwekerij ter wereld

Het bedrijf Seedo – dat machines maakt voor pesticidenvrije cannabisteelt – richt samen met het Israëlische Kibbutz Dan de eerste volautomatische cannabiskwekerij op. De telers gaan zich richten op de Israëlische export van medicinale wiet.

Dankzij deze automatisering en nieuwste technologie kunnen de bedrijven cannabis van farmaceutische kwaliteit garanderen. Drie jaar na de start wordt de productie geschat op circa 14 ton droge cannabisknoppen wat waarschijnlijk zo’n 24 miljoen dollar oplevert.

Wiet zonder pesticiden

Zoals bij het verbouwen van veel gewassen komen er ook bij de teelt van cannabis soms nog teveel pesticiden en oplosmiddelen voor. Dit kan gevaarlijk zijn voor patiënten die afhankelijk zijn van medicinale cannabis. De technologie van Seedo zorgt ervoor dat de kwaliteit van ‘schone cannabis’ gewaarborgd is, zodat aan de farmaceutische normen en kwaliteitseisen kan worden voldaan.“We gaan een nieuw teelttijdperk tegemoet waarin de vraag naar pesticidenvrije producten zal blijven toenemen”, aldus Zohar Levy, CEO van Seedo. “Wij zijn verheugd om samen met Kibbutz Dan te werken aan een businessmodel met overheden dat als voorbeeld kan dienen voor de hele wereld.”

Schaalvergroting en automatisering door containerteelt

In eerste instantie was de technologie van Seedo bedoeld voor particulier gebruik. Nu zet het bedrijf echter in op grootschalige, volautomatische teelt van cannabis voor de farmaceutische industrie met kweekapparatuur in containers. Hiermee hoopt het bedrijf de kwalteit de waarborgen en de opbrengst te maximaliseren ondanks wisselende weersomstandigheden. Daarnaast levert de containerteelt andere voordelen op. Doordat je containers kan stapelen heb je minder ruimte nodig voor de teelt. Iedere containerlever een minimale hoeveelheid van 326 pond droge cannabisknoppen op per jaar.

Seedo wil de teeltcontainers ook beschikbaar stellen aan telers van andere gewassen waar behoefte is aan een gezonde en betrouwbare voedselvoorziening. Door onder andere dagverlichting, ingebouwde koolstoffilters, een slim na-oogstdrogingssysteem en airconditioning kunnen kwekers hun teeltkosten minimaliseren. Dit helpt om ook op plekken met een ongunstig klimaat gewassen met succes te telen.

Lees meer op nocamels.com (Bron, EN)


.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top