Home Overige Freebase e-juices vapen sneller met meer effect dan op zout gebaseerde sappen. Waarom?

Freebase e-juices vapen sneller met meer effect dan op zout gebaseerde sappen. Waarom?

door drugsinc

Freebase e-juices vapen sneller met meer effect dan op zout gebaseerde sappen. Waarom?

Als je van vapen houdt, moet je weten wat dit de best mogelijke ervaring voor jou maakt: een goede vapepen en een smaakvol en snel werkend e-juice. Ja, de snelheid waarmee een vape-sap verschilt op basis van de samenstelling en het type – en de vape-snelheid bepaalt hoe een vape-sap reageert met het lichaam. Zelfs de meest populaire vape-merken categoriseren hun vapes op basis van deze criteria.

Als je twijfelt tussen het kiezen van een freebase e-liquid en een sap op zoutbasis, moet je begrijpen hoe en waarom ze verschillen – dit is precies waar dit artikel over gaat. Laten we beginnen met te kijken naar wat freebase e-liquids en op zout gebaseerde sappen zijn en hoe ze van elkaar verschillen, voordat we gaan kijken waarom freebase e-liquids sneller verdampen dan op zout gebaseerde sappen.

Wat is een freebase e-juice?

Een freebase e-liquid bevat nicotine in zijn puurste vorm en een relatief grotere hoeveelheid. Omdat nicotine op zichzelf niet effectief genoeg zou zijn in het lichaam, is het “freebased” door de toevoeging van ammoniak – dit is wat zijn kenmerken geeft als een freebase e-liquid die snel en met hoge effecten werkt, zelfs in lage doseringen.

Het is het meest gebruikte type vapensap omdat het een sterke hit geeft en behoorlijk krachtig is in zijn effecten. Het is echter alleen geschikt voor gebruik als je al een tijdje dampt en een goede tolerantie hebt.

Wat is een op zout gebaseerde vape sap?

Volgens een artikel van Ruthless Vapor zijn sappen op basis van nicotinezout gemaakt voor mensen die graag vapen, maar niet te hard willen gaan voor hun keel of lichaam. Het nicotinezout dat is afgeleid van tabaksbladeren wordt gemengd in een mengsel met benzoëzuur, wat de potentie van het dampsap verhoogt terwijl het de klap op de keel vermindert.

Waar het verschil in zit

De twee verschillende soorten e-liquids of vape-sappen verschillen drastisch van elkaar in samenstelling en prestatie.

 • Terwijl een freebase e-liquid een hard effect heeft op de keel, is een sap op zoutbasis zachter.
 • Een freebase e-liquid is gemaakt van de zuiverst mogelijke vorm van nicotine en heeft een krachtig effect, terwijl een op zout gebaseerd sap alleen wordt gemaakt van nicotinezout maar krachtiger is.
 • Een freebase e-liquid is voor mensen die gewend zijn aan vapen en de harde effecten kunnen verdragen, maar een sap op zoutbasis is voor mensen die pas beginnen of zich niet op hun gemak voelen met hoe scherp en zuiver nicotine is.
 • Freebase e-liquids verdampen sneller dan sappen op zoutbasis.
 • Hoewel de andere verschillen heel begrijpelijk zijn, is de wetenschap achter de snellere dampsnelheid van een freebase e-liquid een stuk ingewikkelder. Laten we eens kijken waarom freebase e-liquids sneller verdampen dan sappen op zoutbasis.

Drie redenen achter het sneller vapen van e-juice met freebase vergeleken op zoutbasis

Als je van vapen houdt en je afvraagt welk soort vapensap je moet gebruiken, dan kan de snelheid van het vapen een belangrijke factor zijn waar je rekening mee moet houden. Een groot deel van het beslissen is begrijpen waarom het ene type vape-sap sneller doorbrandt dan het andere.

Als je verward bent tussen freebase e-liquid en sap op zoutbasis, moet je begrijpen waarom het verschil in dampsnelheid bestaat. Hier is de lijst met de drie belangrijkste redenen om sneller freebase te vapen dan sappen op zoutbasis:

 • Sappen op zoutbasis dienen een groter doel dan vrije tijd
  Mensen zullen waarschijnlijk meer vapen als ze het voor hun plezier doen, en daar is een freebase e-liquid over het algemeen voor. Op zout gebaseerde sappen dienen om mensen te helpen bij het bestrijden van nicotineverslaving. Het verschil in hoeveel sneller een sap verdampt, komt van het gebruikspatroon.

  Mensen die voor hun vrije tijd vapen en freebase e-liquid gebruiken, inhaleren dieper en langer om veel damp te laten ontsnappen; mensen die vapen om nicotineverslaving te bestrijden en een sap op zoutbasis gebruiken, zullen waarschijnlijk kleinere hijsjes nemen, omdat dit voldoende is om hen te helpen. Hoe langer de luchtweerstand, hoe sneller je door het vape-sap blaast.
 • Sappen op zoutbasis hebben een lager percentage plantaardige olie in vergelijking met freebase e-juices
  De basis van vape-sappen bestaat uit twee ingrediënten: VG of plantaardige glycerine en PG of propyleenglycol. Propyleenglycol is dunner en een stuk wateriger dan plantaardige glycol, dat sneller doorbrandt. Een e-liquid met een dikkere consistentie dampt een stuk sneller dan een vape die dunner is, en de hoeveelheid plantaardige glycerine in de basis van het vape-sap bepaalt de consistentie.

  Volgens een artikel van MadHatterJuice bevatten op zout gebaseerde sappen een lager VG-percentage dan freebase-sappen, waardoor ze dunner worden en langer meegaan. Freebase e-liquids bevatten minder PG, waardoor ze langer meegaan.

Conclusie

Kijk je naar vapensappen en probeer je te begrijpen waarom ze anders werken? Je moet de details weten over de samenstelling en het gebruik waarom het ene vape-sap sneller verbrandt dan het andere; er spelen verschillende factoren.

Als je hebt geprobeerd te begrijpen waarom freebase e-liquids sneller verdampen dan op zout gebaseerde sappen, weet dan dat de reden in de basis van de vloeistof ligt en of deze een hoog of laag percentage plantaardige olie bevat. Het doel van vape sap is ook van invloed op hoe lang het duurt, maar dat is subjectief. Ja, het is soms niet zo eenvoudig als je denkt. Vapen is een complexe wetenschap, en dit schraapt nauwelijks het oppervlak.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter