‘S Werelds sterkste xtc-pil ooit gevonden in Engelse nachtclub

door drugsinc

'S Werelds sterkste xtc-pil ooit gevonden in Engelse nachtclub

De “Blue Punisher” zijn de sterkste xtc-pillen ooit gevonden, dit keer in een club in Manchester en bevatten tot vijf keer de gebruikelijke dosis waardoor ze potentieel zeer gevaarlijk zijn.

Drugsanalisten hebben in een club in Manchester in het noorden van Engeland gevonden wat waarschijnlijk de sterkste ecstasypil ooit ter wereld zal zijn.

De recordbrekende pil, een “Blue Punisher”, werd getest en vorige week opnieuw getest door het MANDRAKE-drugsanalyselaboratorium aan de Manchester Metropolitan University.

De ongebruikelijk dikke, zware, ruitvormige blauwe pil bleek 477 mg van het psychoactieve stimulerende middel MDMA te bevatten, vier tot vijf keer de gebruikelijke dosis die in ecstasypillen wordt aangetroffen. Een dosis van 125 mg wordt beschouwd als een hoge dosis MDMA, die ook in poeder- en kristalvorm wordt verkocht.

De supersterke pil woog 650 mg, wat volgens MANDRAKE “aanzienlijk zwaarder is dan normaal”.

Het werd getest als onderdeel van een krachtige batch Blue Punisher-pillen – variërend in MDMA-gehalte van 397 mg tot 477 mg – die ongeveer 10 dagen geleden door uitsmijters in meerdere clubs in Manchester in beslag werd genomen. Bij een van de clubs vonden analisten in totaal zes pillen met 477 mg MDMA in een zak.

Blue Punisher-pillen, die het schedellogo van Marvel-antiheld de Punisher gebruiken, bevatten vaak grote hoeveelheden MDMA. Extra sterke versies van de pillen met 250 mg en 300 mg werden gevonden op festivals in Bristol en Cornwall in 2018. Vorige week hoorde een lijkschouwing hoe de 19-jarige Harley Girven stierf na het nemen van twee “triple strength” Blue Punisher-pillen tijdens een avondje uit met vrienden anno 2019.

Maar alle experts op het gebied van pillentesten die zijn gesproken, zeiden dat de 477 mg-pillen die in Manchester werden gevonden, zeer waarschijnlijk de sterkste ecstasy-tabletten zijn die ooit zijn geregistreerd.

Sterkste XTC-pil met grootste hoeveelheid MDMA ter wereld

Een woordvoerder van drugsdata.org, een in de VS gevestigd laboratorium voor drugsanalyse dat de afgelopen twee decennia duizenden ecstasypillen van over de hele wereld heeft getest, zei dat de pil “sterker was dan welke pil dan ook die op drugsdata.org is geregistreerd”. De volgende sterkste pil die het lab eerder was tegengekomen, was een paarse Philipp Plein-schedelpil van 366 mg die vorig jaar in Wenen, Oostenrijk werd gevonden.

Geneesmiddelenanalyse-expert Guy Jones van Reagent Tests UK zei: “Dit is een nieuw wereldrecord. Het is niet uit te sluiten dat er ooit een sterkere is gemaakt, maar het aantal pillen boven de 400 mg met een openbare testuitslag is op één hand te tellen.”

Fiona Measham, voorzitter van de criminologie aan de Universiteit van Liverpool en directeur van de NGO voor drugstesten, The Loop, zei: “Het is waarschijnlijk een van de hoogste hoeveelheden MDMA in een XTC-pil ter wereld.”

Ze zei dat de extra dikte van de zes pillen zou kunnen betekenen dat ze per ongeluk zijn geproduceerd.

“Ik denk dat het eerder een grap is dan opzettelijk. Misschien ging de baas lunchen en kreeg de junior de leiding over de pillenpers en kreeg de consistentie verkeerd. De variaties in breedte van deze batch suggereren de inconsistentie van amateurpersen.”

Measham zei dat de supersterktepil “illustreert hoe gevaarlijk het gebrek aan informatie over het MDMA-gehalte van pillen kan zijn”.

“De klant weet meestal niet hoe sterk ecstasypillen zijn die op illegale markten zijn gekocht en reagenstests kunnen daar niets aan doen. Hun leven is dus in gevaar door het ontbreken van één simpel feit: het MDMA-gehalte van de pil die ze hebben gekocht. Als een klant een medicijncontroleservice gebruikt en ontdekt dat de sterkte van een pil 477 mg is, dan kunnen ze deze eenvoudig in vieren verdelen en hebben ze 4 gemiddelde volwassen doses MDMA, met niet meer risico dan elke andere pil van 120 mg. Kennis is macht, maar gebrek aan informatie over kracht kan een pil veranderen van goedaardig in dodelijk.”

In Wales vond vorig jaar pillentestlab Wedinos een “Jurassic Park”-pil die 358 mg MDMA bevatte, terwijl in Manchester in juni “Blue Tesla”-pillen 300 mg MDMA bevatten.

Ecstasypillen zijn de afgelopen tien jaar in kracht toegenomen, na een schaarste waardoor veel pillen geen MDMA meer bevatten. In 2014 was het gemiddelde MDMA-gehalte van pillen gestegen tot 108 mg en de sterkste pil was een paarse “Burger King” van 300 mg. In 2018 bevatte de gemiddelde pil tussen de 150 en 200 mg MDMA en kwamen analisten ‘superpillen’ tegen, zoals een schedelvormige tablet met 360 mg, getest door het Trimbos-instituut, dat pillen test in Nederland.

Ironisch genoeg hebben in het Verenigd Koninkrijk veel drugsgebruikers geklaagd over een schaarste na de lockdown in MDMA, waardoor sommige partijen andere stimulerende middelen bevatten in plaats van de echte.

The Trip Report, een systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor ecstasygebruikers, heeft zojuist de laatste lijst gepubliceerd van zeer sterke en vervalste pillen die in Europa zijn gevonden.

Bronnen o.a. Independent (EN), StoneyRoads (EN), TheTripReport (EN), Vice (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]