Geen cannabisadvertenties toegestaan tijdens Super Bowl

door Team Inc.

2022-02-13-Geen cannabisadvertenties toegestaan tijdens Super Bowl

Het grootste sportevenement van Amerika staat voor de deur: de Super Bowl. Daarom is dit evenement erg populair bij adverteerders. Echter zijn cannabisadvertenties niet toegestaan. Iets waar veel cannabisproducenten over vallen.

Er zijn tal van merken die reclame maken over sterke drank en sportweddenschappen. Ook zullen er dit jaar advertenties over cryptocurrency voorbij komen. Cannabisadvertentie worden dit jaar opnieuw uitgesloten van de enorme marketingwaarde die dit sportevenement biedt. Dit terwijl cannabis gelegaliseerd is in de meeste Amerikaanse staten. Er wordt met twee maten gemeten.

Cannabisadvertenties zijn verboden categorie

De publiek steun voor legale wiet is nog nooit zo groot geweest. Marihuana blijft echter illegaal op federaal niveau in de VS, en cannabisadvertenties – waar ze zijn toegestaan ​​– zijn doorgaans beperkt tot doelgroepen ouder dan 21 jaar. Ondanks een show van Snoop Dogg op het sportevenement, zullen er dus geen wietreclames te zien zijn. Eerder werd een advertentie van GNC, een bedrijf in vitamines en sportsupplementen, afgewezen omdat er enkele door de sportcompetitie verboden stoffen in hun producten waren aangetroffen.

Op de vraag of een cannabisbedrijf een lokale advertentie zou kunnen plaatsen in een staat waar wiet legaal is, zei Riethmiller (Vice President of Communications bij NFL): “het is momenteel een verboden categorie.” Waar de competitie de grens trekt qua advertenties is soms vaag. Een lijst uit 2017 stond bijvoorbeeld advertenties voor antidepressiva en anticonceptiepillen op recept toe, maar verbood advertenties voor condooms. De bevestigde Super Bowl-advertenties van dit jaar bevatten onder andere een dertig seconden durende reclame van Draft Kings over sportweddenschappen.

Het ontbreken van cannabisadvertenties in het grootste reclame-evenement van het jaar komt niet door een gebrek aan interesse. In 2019 probeerde Acreage Holdings, een bedrijf voor medicinale cannabis, tijdens Super Bowl 53 zijn advertentie te richten op medische marihuanabehandelingen, maar ook dit werd afgewezen.

Het in Californië gevestigde Weedmaps, dat in 2008 werd opgericht als een manier om online apotheken te vinden, vroeg zijn reclamebureau om dit jaar het onderwerp van een advertentie in de Super Bowl aan te snijden. Ook aan het werd een ‘nee’ verkocht zei Juanjo Feijoo, COO van Weedmaps, in een interview met The Verge. Het bedrijf vertoonde zijn allereerste tv-advertentie aan het einde van Mike Tyson terugkeer naar de boksring in 2020.

Lees meer op theverge.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]