Google staat​ advertenties voor cannabidiol (CBD) en hennep toe

door Team Inc.

google-ads

Google Ads staat binnenkort enkele cannabidiol en van hennep afgeleide producten toe om te adverteren in de VS. Dat biedt perspectief voor producenten om deze producten nog beter aan de man te brengen.

20 januari 2023 kan er met dit type product geadverteerd worden. Het gaat dan om specifiek door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen die CBD bevatten met een THC-gehalte van 0,3 procent of minder. Vooralsnog kan dit straks alleen in Californië, Colorado en Puerto Rico. Advertenties voor supplementen, voedingsadditieven en inhalatiemiddelen blijven verboden.

Adverteren met CBD

In de Verenigde Staten mogen alleen actuele CBD-producten die zijn gecertificeerd door LegitScript, worden gepromoot op Google. Certificering vereist dat producten waarvoor reclame wordt gemaakt: monsters van hun product verstrekken om te testen of ze voldoen aan de wettelijke THC-limieten, het verstrekken van een analysecertificaat van derden aan LegtitScript. LegitScript certificeert geen door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen met cannabidiol.

Bron: seroundtable.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]