Nogal eerlijke man vertelde de politie over € 300.000 aan wiet gevonden in de schuur

door drugsinc

Nogal eerlijke man vertelde de politie over € 300.000 aan wiet gevonden in de schuur

Onverwacht wiet gevonden? Het blijkt te kunnen! Een man uit Pennsylvania die in de ochtend van 27 januari ongezien de inhoud van een opslagloods kocht, kreeg nogal een verrassing toen hij het een paar uur later opendeed en bleek dat hij voor ruim € 315.000 ($ 403.200) aan wiet gevonden.

Deze eerlijkheid zelve in de wereld van de opslag vermoedde drugsactiviteit en meldde de vondst aan de Eastern Adams Regional Police (EARP). De politie reageerde direct op de criminaliteit en ontmoette de man van de opslagloods die z’n beklag deed over de vondst, meld een Facebook-bericht van de lokale politie.

De man vertelde de politie dat hij zich voorbereidde om de inhoud van de afgesloten ruimte die hij onlangs op een veiling had gekocht op te ruimen omdat de vorige huurder zijn rekening niet had betaald. De politie heeft als het goed is de koper voor de inhoud van de schuur een bedrag uitgekeerd van zo’n € 100 ($ 161), inclusief een kopersvergoeding.

Voordat hij begon met schoonmaken, zag de man een grote plastic gereedschapskist op de vloer liggen, meldt EARP. Hij verwijderde het deksel en zag dat de doos gevuld was met vacuümverpakte zakken, elk ongeveer 30 bij 45 centimeter, van wat op cannabis leek.

Naar schatting voor ruim € 300.000 aan wiet gevonden

Een test in het veld door de politie toonde aan dat de forse vangst – waaronder 63 zakken, elk gevuld met ongeveer 18 ounces (510 gram) cannabis – naar schatting een straatwaarde van ruim € 300.000 ($ 403.200) had. De container werd op een pick-up truck geladen en terug naar de lokale politie EARP vervoerd om als bewijsmateriaal te worden aangemeld.

Naar schatting voor ruim € 300.000 aan wiet gevonden
Naar schatting voor ruim € 300.000 aan wiet gevonden
(afb. FB Eastern Adams Regional Police)

Het adres van de vorige huurder kregen de agenten van een medewerker van een opslagbedrijf. De verdachte, in de leeftijd van 31, werd later zonder incidenten in hechtenis genomen en voor verwerking naar Adams County Prison getransporteerd.

Toen de politie hem over de wiet gevonden in z’n schuur vertelde, schijnt de verdachte tegen de agenten hebben gezegd: “Oh man, ik wilde dat daar weghalen.”

Hoewel medicinale marihuana legaal is in Pennsylvania, is recreatieve cannabis dat niet. Het bezit van meer dan 30 gram cannabis is een misdrijf, met als maximale straf een jaar gevangenisstraf en een boete van zo’n € 5.000 ($ 6.400), maar de verkoop of distributie van zo’n hoeveelheid wordt beschouwd als een misdrijf – met 2,5 tot vijf jaar gevangenisstraf en een hogere boete van +/- € 15.000 ($ 19.200).

Bronnen o.a. Newsbreak (EN), PehalNews (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]