Griekenland keurt de productie van medische cannabis goed

door drugsinc

Griekenland keurt de productie van medische cannabis goed

“Er is een enorme interesse, voornamelijk uit Canada en Israël, terwijl sommige van potentiële investeerders heel groot zijn”.

De Griekse regering heeft maandag de eerste twee vergunningen voor de teelt en verwerking van medicinale cannabis uitgegeven en aangekondigd dat tegen het einde van dit jaar nog eens twaalf vergunningen zullen worden afgegeven.

“Er is een enorme interesse, vooral uit Canada en Israël … sommigen van hen (potentiële investeerders) zijn enorm groot,” vertelde vice-minister van Economie Stergios Pitsiorlas op een persconferentie.

Pitsiorlas zei dat de eerste medicinale cannabisproducten naar verwachting binnen ongeveer twaalf tot achttien maanden op de markt zouden komen. De industrie was vooral exportgericht, zei hij.

De licenties gingen naar twee bedrijven, Biomecann en Bioprocann, respectievelijk gevestigd in Larissa en Corinth, die naar verwachting samen 22 miljoen euro zullen investeren in de inspanning ($ 25 miljoen) en meer dan 100 mensen aannemen.

“Het is een glastuinbouw dat naar verwachting veel banen zal creëren,” zei minister van Landbouw, Vassilis Kokkalis, in een verklaring die gezamenlijk met de ministeries van Volksgezondheid en Ontwikkeling werd vrijgegeven.

De licenties hebben een looptijd van vijf jaar en worden jaarlijks herzien.

De veertien licenties vertegenwoordigen ongeveer 185 miljoen euro ($ 212,05 miljoen) aan investeringen en zullen naar verwachting meer dan 750 banen opleveren.

Griekenland heeft vorig jaar het gebruik van cannabis voor medische doeleinden gelegaliseerd en in maart een verbod opgeheven.

Lees meer op Protothema (EN, bron) en ProhibitionPartners (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]