Home DrugsMicrodoseren Handleiding microdoseren voor beginners

Handleiding microdoseren voor beginners

door Team Inc.

23-07-2020-Handleiding microdoseren voor beginners

Microdoseren kan je helpen om beter te functioneren en meer in balans te zijn. We beantwoorden hier de basisvragen over microdoseren, zodat je zelf ook eens met vertrouwen kan gaan experimenteren.

Wat is microdoseren?

Microdoseren is het nemen van kleine hoeveelheden psychedelica (LSD, psilocybine, MDMA, DMT) om aandoeningen als depressie of angst te behandelen. Het idee is niet om high te worden, maar om een ​​beter evenwicht te bereiken. Zodat je beter in balans bent.

Wat is een typische dosis?

Dat hangt af van het medicijn dat je gebruikt en of je wel of niet hebt gegeten. De effecten kunnen minder zijn met een volle maag. Maar over het algemeen ligt een typische microdosis ergens tussen de 5 en 10 procent van een normale dosis. Een typische dosis mushrooms is bijvoorbeeld één tot anderhalve gram. Een microdosis zou ergens tussen de 50 en 150 milligram zijn. Microdoses, afhankelijk van het medicijn, kunnen in ruwe of vloeibare vorm worden ingenomen. MDMA wordt geleverd in poeder- of pilvorm. LSD kan in tab- of vloeibare vorm zijn.

Wie doet het?

Microdoseren werd in de jaren ’70 door farmaceutische bedrijven gebruikt als onderdeel van medicijnontwikkeling buiten klinische proeven. Later werd microdoseren een techniek voor mensen die de therapeutische voordelen van psychedelica willen benutten. Bijvoorbeeld om depressie of angst te behandelen of focus en creativiteit te vergroten zonder high.

Hoe vaak moet je microdoseren?

Dat hangt ervan af wat je bedoelingen zijn. Maar meestal twee keer per week en bij voorkeur buiten werktijd. Hoewel veel mensen zelf experimenteren met microdosering, raden deskundigen voor degenen die psychedelica als therapie gebruiken, supervisie aan. Het is belangijk om periodiek te stoppen met het middel om geen tolerantie op te bouwen die de effectiviteit kan verminderen.

Zijn er risico’s?

Psychedelica kunnen krachtig zijn. Het is een goed idee om ze niet te mixen met alcohol of andere drugs, inclusief voorgeschreven medicijnen. Sommige experts raden aan om geen stimulerende middelen te gebruiken. Zelfs geen koffie. Als je geneesmiddelen op recept gebruikt, wacht dan drie of vier uur voordat je microdoseert. Voor beginners is het ook belangrijk om te microdoseren in een comfortabele omgeving en met een positieve instelling. Je bedoelingen helpen je bij het bepalen van je ervaring.

Lees meer op nowtoronto.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

3 opmerkingen

andzej1237 11 oktober 2020 - 09:54

W skrócie? Mikrodawki są świetne, a przynajmniej świetnie działają w moim przypadku. Lepsza motywacja, koncentracja, łatwość w osiąganie sanu flow. Po pół roku jak na razie żadnych efektów ubocznych. Jesli kogoś interesują szczegóły to zapraszam

Beantwoord
Drugi 7 juni 2021 - 20:26

Proszę o kontakt w sprawie mikro

Beantwoord
drugsinc 8 juni 2021 - 11:29

Hi, thank you for your response – you can send us an e-mail on [email protected]

Beantwoord

Laat een reactie achter